Airco Installatie Lint

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een goed werkende airco kopen in Lint zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Op Aircorevolutie.nl lees je nuttige tips en info over de verschillende soorten toepassingen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Daarnaast tref je gegevens van regionale montagebedrijven en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen- en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco in huis in plaatsen gebeurt al vanaf €1.225,00.

Vind een gecertificeerde specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Lint

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomermaanden worden warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Steeds meer consumenten kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Lint. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Wil je een airco installeren in Lint voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via onze vergelijker vind jij snel en simpel gespecialiseerde installatiebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst de vragen in de checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Check ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Ontdek de soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-lint-2547

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit doen door een professioneel installatiebedrijf in Lint (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze professionele installatie experts kunnen overal een milieuvriendelijk klimaatsysteem samenstellen. Tevens kun je ze benaderen voor het onderhoud en afvullen. In het volgende schema vind je showrooms en airco monteurs in Lint (gemeente Lint, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Hove, Boechout, Ranst, Lier, Balen.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
SchroyensLerenveld 162547Lint
De Wolf Frans & ZnOude Vaartstraat 832520Ranst
FrostSelsaetenstraat 62520Ranst
Tabel met airco montagebedrijven Lint vergelijken

Je huis verkoelen?

Offertes van de voordeligste leveranciers uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in een woning of kantoorpand. Er bestaan verscheidene units waar je uit kunt kiezen. Hieronder bieden wij een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op onze website lees je ook meer over: Mobiele Airco.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de koeling van kleine plekken, of op zeer specifieke plekken. Positief aspect is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen monteur benodigd. Mede is het een relatief goedkope oplossing. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidshinder en de toenemende energierekening. Tevens is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als bijgevolg komt er weer warme lucht de woning in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Lint: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het apparaat bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De unit buitenshuis wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnen in de woning plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Het gemak zit ‘m in een hoog koelvermogen, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt immers buiten) en een laag energieverbruik. Dit type dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij het koelen van meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde expert

 • Split airco Lint: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Met weinig geluid de gehele woning koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden kan je in het volgende stukje bekijken. Je leest hier ook aanvullende info over: Klimaatsysteem.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Probleemloos te installeren, past in praktische elke plek, aantrekkelijk geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook interessant voor kantoren en winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1325. Een goedkoop airco systeem in Lint.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt wel wat op een klassieke verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorpanden. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en activeert een merkbare koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1150.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote bedrijfsruimtes en hotels, restaurants & winkels. Het is amper zichtbaar, heel stil, het kost geen ruimte en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Aanschaf + montage vanaf €1550.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn winkels en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco september 2021 met plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Lint liggen nogal uiteen. De prijzen verschillen per type airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Verder is het gevraagde koelvermogen bepalend voor de prijs. Op het moment dat je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger dan als je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. Hieronder in de tabel check je een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Lint. De getoonde prijzen nemen de volgende zaken niet mee: jaarlijks onderhoud, vullen en vacumeren en energieverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeOmschrijvingPrijzen
Single split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1190 – €2045
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2175 – €2950
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1200 – €2290
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €350 – €865
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €240 – €635
Tabel met de prijzen van aannemers airconditioning in Lint.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco?
De meeste systemen in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kun je aan en uitzetten via een mobiele app via WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet huis in de zomerse maanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan snel zo’n airconditioner plaatsen door een goede installateur in Lint. Werken, leven en slapen kan dan zonder problemen. Verder kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel eigenlijk de standaard. De lucht-lucht airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn handige installaties die – wanneer jij het wil – op een duurzamere manier een ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. meerdere onderdelen. Natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de montage. Daarbovenop komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). In aanvulling daarop zul je te maken krijgen met meer elektriciteitsgebruik wat resulteert in een hogere energierekening. Denk dan aan een €70 tot €280 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per type systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde systemen verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen de kleine modellen. De nieuwste airco’s van veel verkochte merken als Panasonic zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een normaal koelsysteem benodigd om en nabij de 1,35 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Experts adviseren om eens per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Lint. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zodoende kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De monteur controleert onder andere naar verdamper, expansieventiel, koelvloeistof, compressor.

Plaats een reactie