Airco Installatie Neer

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Neer biedt extra verkoeling in huis, of op je werk. Op Aircorevolutie.nl vind je belangrijke info over de beste soorten modellen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Daarnaast bieden wij contact- en adresgegevens van lokale installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en een binnendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast model bij je thuis laten plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.375,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Neer

Het Nederlandse klimaat wordt anders. In de zomer nemen de temperaturen toe en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Opvallend veel Hollanders nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Neer. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Neer voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker tref je probleemloos ervaren vakmannen. Niet vergeten: Start met het doornemen van onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook welk type airco kies ik?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Achterhaald de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-neer-6086

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Ga je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een vakbekwaam installatiebedrijf in Neer (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze professionele montagepartners kunnen onder alle omstandigheden een efficiënt klimaatsysteem aanleggen. Bovendien kun je ze benaderen voor het onderhoud en afvullen. In het bijgesloten overzicht zoek je showrooms en airco monteurs in Neer (gemeente Leudal, provincie Limburg). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Horn, Nunhem, Buggenum, Haelen, Sint Odiliënberg.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Check de aantrekkelijkste leveranciers uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Je kunt kiezen uit diverse producten die je kunt toepassen. In het gedeelte hieronder check je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco voor de Horeca.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Mede is het een betaalbare optie. De minpunten van monoblock zijn: ze maken relatief veel geluid en de toenemende energierekening. Bovendien heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Negatief effect: hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Het is direct plug & play, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Neer: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Dit model kent 2 units: een binnendeel en een buitendeel. De buitenunit monteer je buiten aan de gevel. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. Belangrijke pluspunten zijn een goed prestatiecoëfficiënt, een laag geluidsniveau (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De installatie kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is handig voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak toegepast bij gebouwen met meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Neer: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Kies dan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De verschillende opties staan hieronder weergegeven. Tip: je leest hier ook meer over: Airco schoonmaken.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, werkt in alle ruimtes, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral toegepast in slaapvertrekken en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren en andere werkruimtes. Compleet geïnstalleerd vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Neer.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt een beetje op een radiator. Wordt vaak aangelegd in woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat leidt tot een prettige koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1125.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote kantoorpanden en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, tochtloos, stil het neemt geen ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Aanschaf + montage vanaf €1575.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Wordt vaak toegepast in ziekenhuizen en scholen.

Goedkoopste airco juni 2023 incl. plaasen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Neer zijn heel divers. De onkosten fluctueren sterk per type airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Ook is het koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is de prijs en stuk hoger dan als je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het onderstaande schema check jij een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Neer. Deze tariefindicaties zijn zonder het onderhouden van het systeem, vacumeren / bijvullen en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

SoortToelichtingInvestering
Split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1230 – €1980
Multi Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2160 – €2920
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1130 – €2250
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €380 – €815
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€155 – €650
Overzicht met de tarieven van airconditioning in Neer.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste uitvoeringen hebben 2 bestanddelen: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kun je aan en uitzetten middels de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een extreme heet huis in juni tot september en wil je wat verkoeling? Neem dan snel contact op en laat zo’n airconditioner installeren door een vakkundige installateur in Neer. Wonen, slapen en werken is dan een stuk aangenamer. Verder kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags bijna de standaard. De meeste split airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die altijd en overal op een energiezuinige manier een plek kunnen koelen & verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. diverse factoren. Natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de installatie. Daarbovenop komt nog het benodigde onderhoud. Verder krijg je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik wat resulteert in een flink hogere stroomkosten. Denk dan aan gemiddelde €85 tot €280 per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De zware systemen verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met de kleine modellen. De moderne airco’s van populaire merken als LG hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een basis koelsysteem vraagt plusminus 1,50 KW elektriciteit per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het algemeen advies is om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Neer. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De installateur kijkt naar onderdelen als compressor, verdamper, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie