Airco Installatie Etten

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Etten zorgt voor extra verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze website lees je belangrijke info over de meest gebruikte soorten modellen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Mede faciliteren we gegevens van – in deze gemeente actieve – installatiebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten installeren gebeurt al vanaf €1.225,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Etten

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De warmte in de zomers neemt toe en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Opvallend veel woningbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Etten. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het werkt veel beter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Etten voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via onze website bekijk jij razendsnel goede vakmannen. Wij adviseren om te beginnen met de vragen in de checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Lees ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Ontdek de type installaties.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-etten-7075

Monteurs en installateurs uit de regio
Airco laten installeren? Ga altijd in zee met een erkend installatiebedrijf in Etten (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze professionele installatie experts kunnen in elke woning / kantoor een effectief klimaatsysteem inregelen. Ook kun je ze benaderen voor het onderhoud en afvullen. In de vergelijker hieronder bekijk je showrooms en airco monteurs in Etten (gemeente Oude IJsselstreek, provincie Gelderland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Ulft, Sinderen, Silvolde, Terborg, Heelweg.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Doe een aanvraag bij de interessantste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. Er zijn diverse soorten uitvoeringen die mogelijk interessant zijn. In het volgende overzicht behandelen we de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Airco zonder slang.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de koeling van kleine plekken, of op de persoon gericht. Pluspunt hiervan is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Tevens is het een voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: ze produceren veel geluid en het toenemende energieverbruik. Ook is er een raam nodig waar de afvoerslang doorheen gaat. Daardoor trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Ready to go systeem, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Etten: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het systeembestaat uit 2 delen: een binnen- en een buitendeel. De buitenste unit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het binnengedeelte kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Een vaak gekozen systeem vanwege een hele goede koelefficiëntie, een laag geluidsniveau (de compressor hangt immers buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit apparaat kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is perfect voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak gekozen voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Etten: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dezebespreken we hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Kanaal Airco’s.

Wandairco
Een functioneel klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Het wordt op de muur gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Zonder problemen te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, laag geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Werkt zeer efficiënt in zolders en slaapkamers maar zeker ook relevant voor kantoren en andere werkruimtes. Compleet geïnstalleerd vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Etten.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt een beetje op radiatorverwarming. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen met als gevolg een aangename gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1250.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1500.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Typische toepassingen zijn fitnesscentra en restaurants.

Goedkoopste airco april 2024 incl. monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Etten variëren enorm. De onkosten kunnen afwijken per model airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). In aanvulling daarop is het gevraagde koelvermogen essentieel. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is de prijs en stuk hoger dan als je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de tabel verstrekken wij een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Etten. De prijzen zijn zonder onderhoud, vullen en energiekosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ModelOmschrijvingTarieven
Split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1215 – €2020
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2195 – €2940
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1180 – €2275
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€445 – €800
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€160 – €645
Tabel met de tarieven van airconditioning in Etten.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s bestaan uit 2 delen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Dit koelsysteem is te gebruiken aan de hand van de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een hete woning in de zomerse maanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Wacht dan niet langer en laat zo’n airconditioner installeren door een betrouwbare installateur in Etten. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan een stuk aangenamer. Eveneens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag niet speciaal meer. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die altijd en overal met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
Het prijskaartje komt tot stand a.d.h.v. velerlei posten. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de installatie. Vergeet niet het standaard onderhoud. Als laatste moet je rekening houden met een grotere stroomvraag wat zorgt voor een hogere energierekening. Dit schatten we op gemiddelde €90 tot €285 per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning is anders per type installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De systemen voor meerdere ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De doorontwikkelde airco’s van populaire merken als Toshiba hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een gemiddeld koelsysteem moet circa 1,35 KW elektriciteit per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik thuis airco onderhoud uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Experts adviseren om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Etten. Deze vakman kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende behoud je de verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De expert kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, compressor, expansieventiel, condensor.

Plaats een reactie