Airco Installatie Striep

Wil jij het lekker fris houden in je woning? Een goed werkende airco kopen in Striep draagt bij aan een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Op dit portaal tref je waardevolle tips en informatie over de velerlei type apparaten en een handig keuzeadvies. Ook verstrekken wij contact- en adresgegevens van – in deze gemeente actieve – montagebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een buiten- en binnengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast systeem in huis in plaatsen is al mogelijk vanaf €1.225,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Striep

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomer kent toenemende temperaturen en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groot aantal woningbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Striep. Wonen, werken en slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Striep voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool check je probleemloos lokale vakmannen. Bekijk voor het beste advies eerst de bijgaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Bekijk ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Lees alles over de mogelijkheden.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-striep-8892

Monteurs en installateurs uit de regio
Een airco laten installeren in huis? Kies dan een professioneel installatiebedrijf in Striep (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze professionele installateurs kunnen op elke plek een milieuvriendelijk klimaatsysteem maken. Voorts kun je ze benaderen voor het onderhoud en afvullen. In het schema hierna bekijk je showrooms en airco monteurs in Striep (gemeente Terschelling, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Midsland, Kinnum, Baaiduinen, Kaard, Hee.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Groothandel Ploegro B.V.Swaerderwei 1/E8851EGTzummarum
Aircoservice FranekerProfessor Lorestraat 178801DDFraneker
Rinia Technische Service Onderneming CorNoorderbleek 48801EWFraneker
Opsomming met airco montagebedrijven Striep vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Vind de beste experts uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen thuis of op kantoor. Er zijn allerlei producten waar je uit kunt kiezen. In het gedeelte hieronder vind je meer info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Wat is airco?.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Het is populair omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evenzo is het een betaalbare optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het hoge stroomverbruik. Tevens moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco Striep: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het systeemkent 2 componenten: een binnen- en een buitenunit. Het gedeelte aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenste unit kan je plaatsen waar je wil. Een vaak gekozen systeem vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt immers buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De installatie kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is perfect voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is handig voor het koelen van verschillende ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Striep: Vast element in huis.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met weinig geluid diverse ruimtes verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De keuzes kan je hieronder vinden. Of klik door voor meer informatie over: Beste plek voor een airco.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Gemakkelijk te installeren, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak gebruikt in slaapvertrekken en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren en de retail. Compleet geïnstalleerd vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Striep.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag op de muur. Het lijkt een beetje op een standaard warm-water radiator. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of thuiskantoren. De lucht wordt naar boven geblazen met als gevolg een fijne koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1175.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfsruimtes en hotels, restaurants & winkels. Grotendeels onzichtbaar, tochtloos, stil het neemt geen ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1425.

VRF airco’s
Geschikt voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Typische toepassingen zijn kantoorruimtes en onderwijs.

Goedkoopste airco februari 2023 inclusief installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Striep lopen zeer uiteen. De aanschafprijzen kunnen afwijken per soort airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Tevens is het gevraagde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan als je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het onderstaande overzicht lees je een actuele prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen incl. montage bij een airco bedrijf in Striep. De tarieven houden geen rekening met het onderhoud, schoonmaakkosten en elektriciteitskosten. Een voordeliger alternatief is huren.

SysteemBeschrijvingPrijsindicatie
Split-aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1245 – €2030
Vaste (Multi) Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2180 – €2965
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1190 – €2205
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€380 – €885
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€185 – €700
Tabel met de tarieven van airconditioning in Striep.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste uitvoeringen kennen 2 componenten: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kan je eenvoudig bedienen middels een mobiele app via WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koude lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij dus last van een warm huis in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in die situatie de airco monteren door een vakkundige installateur in Striep. Het thuiswerken, slapen en recreëren gaat op deze manier een stuk prettiger. Tevens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag veel voorkomend. De bekende airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die het hele jaar door op milieuvriendelijke wijze een huis kunnen verwarmen en koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door velerlei factoren. Ten eerste de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de installatie. Verder heb je te maken met het benodigde onderhoud. Bovendien heb je te dealen met een toenemend stroomverbruik met als gevolg een iets hogere energienota. Houd rekening met ongeveer €75 tot €260 per huis / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per type installatie en de benodigde koelcapaciteit. De grotere installaties verbruiken meer elektriciteit vergeleken met eenvoudige single-split systemen. De slimme airco’s van populaire merken als Carrier hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een doorsnee koelsysteem gebruikt circa 1,60 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik in huis airco onderhoud uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Onze tip: kies ervoor om 2-jaarlijks het systeem te laten inspecteren bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Striep. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Op die manier vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. De installateur checkt o.a. verdamper, compressor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie