Airco Installatie Hoorn

Wil je het graag koel houden tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Hoorn zorgt voor een aangename temperatuur en schone lucht in huis, winkel, kantoor, etc. Op Aircorevolutie.nl bekijk je handige info over de verscheidene type oplossingen en een uitgebreid keuzeadvies. Ook tref je gegevens van plaatselijke monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen- en buitengedeelte. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model in de woning plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.275,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Hoorn

Het Nederlandse klimaat wordt anders. We hebben structureel warmere zomers en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Steeds meer woningbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Hoorn. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Hoorn voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl zoek jij snel & eenvoudig goede vakmensen. Bekijk voor het beste advies eerst de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Achterhaald de mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-hoorn-8896

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een airco laten installeren in huis? Zoek hiervoor een ervaren installatiebedrijf in Hoorn (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde installatie experts kunnen in elke woning / kantoor een efficiënt klimaatsysteem aanleggen. Daarnaast zorgen zij voor onderhoud en service. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref jij showrooms en airco monteurs in Hoorn (gemeente Terschelling, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Lies, Formerum, Landerum, Striep, Midsland.

FirmaAdresPostcodePlaats
Groothandel Ploegro B.V.Swaerderwei 1/E8851EGTzummarum
Aircoservice FranekerProfessor Lorestraat 178801DDFraneker
Rinia Technische Service Onderneming CorNoorderbleek 48801EWFraneker
Gegevens van airco montagebedrijven Hoorn vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Bekijk de beste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Je hebt de keuze uit diverse soorten apparaten die mogelijk interessant zijn. Hieronder tref je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op de website vind je ook meer info over: Subsidie voor een airco.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de verkoeling van kleine ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Evenzo is het een relatief goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het geluid en het toenemende energieverbruik. Bovendien moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als bijgevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct plug & play, gelijk effect.
 • Mobiele airco Hoorn: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Dit model heeft 2 onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De unit buiten de woning kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenunit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De meest genoemde voordelen zijn een hoge capaciteit, geen geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Het systeem kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is een uitkomst voor het koelen van meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Hoorn: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis koel houden.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit aanbod vind je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: MV-systemen.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Probleemloos te installeren, werkt in alle ruimtes, relatief goedkoop en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en winkels. Aanschaf + montage vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Hoorn.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het doet vaak denken aan een verwarming. Ideaal voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat zorgt voor een prettige koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1175.

Plafond airco
Perfect voor fabriekshallen en eetgelegenheden / winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, fluisterstil, het kost geen ruimte en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1375.

VRF airco’s
Is een oplossing voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Vaak gebruikt in sportscholen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco februari 2023 incl. plaatsing

De prijzen van een airco inclusief montage in Hoorn liggen nogal uiteen. De onkosten variëren per airconditioning product en per aanbieder (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen essentieel. In de situatie waarbij je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk duurder dan in het geval je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten incl. installatie bij een airco bedrijf in Hoorn. De getoonde tarieven zijn zonder jaarlijks onderhoud, vacumeren / bijvullen en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductOmschrijvingPrijzen
Split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1180 – €1980
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2150 – €2940
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1130 – €2280
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€385 – €850
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€200 – €660
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Hoorn.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste modellen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem kan men activeren a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij ook een erg hete woning in de vakantieperiode en wil je wat verkoeling? Laat in die situatie zo’n airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Hoorn. Thuiswerken, slapen en leven wordt een stuk aangenamer. Daarnaast zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel normaal. De bekende airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die altijd en overal met slechts beperkt stroomgebruik een woning kunnen koelen en/of verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De all-in prijs bestaat uit vele factoren. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de installatie. Als tweede heb je onderhoud (eens per 2 jaar). Ook noemen we nog een toenemend stroomverbruik wat resulteert in een iets hogere energienota. Houd rekening met ongeveer €70 tot €300 bij normaal gebruik.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco wisselt per soort installatie en de benodigde koelcapaciteit. De geavanceerde systemen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan eenvoudige single-split systemen. De doorontwikkelde airco’s van marktleiders als Carrier zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan oude systemen. Een gemiddeld koelsysteem vraagt ruwweg 1,35 KW stroom voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Onze tip: kies ervoor om 2-jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Hoorn. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Wanneer je hiervoor kiest heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De monteur kijkt o.a. naar verdamper, compressor, expansieventiel, condensor.

Plaats een reactie