Airco Installatie Lies

Wil je het graag koel houden in je woning? Een airco kopen in Lies draagt bij aan extra verkoeling in een woning of kantoorpand. Via onze airco-vergelijker tref je belangrijke info over de verscheidene type modellen en een handig keuzeadvies. Bovendien lees je adres- en contactgegevens van geschikte monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee units: Een buiten- en binnenunit. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste airco bij je thuis laten plaatsen regel je al vanaf €1.200,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Lies

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomermaanden worden warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een toenemend aantal huizenbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Lies. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning heeft veel voordelen. En het werkt veel beter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Lies voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool bekijk je snel goede installateurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van onze handige checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Lees ook welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Ontdek de soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-lies-8895

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Ga je een airco laten installeren? Kies voor een bekwaam installatiebedrijf in Lies (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De deskundige installateurs kunnen overal een gedegen klimaatsysteem installeren. Bovendien zorgen zij voor onderhoud en service. In onderstaand overzicht vergelijk je showrooms en airco monteurs in Lies (gemeente Terschelling, provincie Friesland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Formerum, Landerum, Striep, Midsland, Kinnum.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Ontvang offertes van de interessantste aanbieders uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Er zijn verscheidene apparaten waar je uit kunt kiezen. In de volgende paragraaf vind je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Wat zijn de voordelen van airco?.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine ruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Tevens is dit de meest goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: een hoog geluidsniveau en de toenemende energierekening. Daarnaast moet er vaak een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Negatief effect: hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco Lies: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Dit model bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitendeel. De unit buitenshuis kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het binnengedeelte hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Het gemak zit ‘m in een hoog rendement, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Het systeem kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gekozen voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak toegepast bij meerdere ruimtes koelen. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Lies: Vast element in huis.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge capaciteit.
 • Met weinig geluid diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Kies dan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit aanbod kan je in het volgende stukje bekijken. Of klik door voor meer informatie over: Ventilatiesystemen.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Simpel te installeren, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Werkt zeer efficiënt in slaapkamers en zolderruimtes maar we zien het ook regelmatig terug in winkels en horeca. Te installeren vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Lies.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het heeft wel iets weg van verwarming of radiator aan de wand. Wordt doorgaans geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinschalige werkunits. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat leidt tot een fijne koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1275.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfsruimtes en winkelpanden / horeca. Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, het neemt geen ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1350.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Wordt vaak toegepast in kantoorruimtes en de horeca.

Goedkoopste airco februari 2024 inclusief plaasen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Lies lopen zeer uiteen. De aanschafprijzen verschillen per type airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Daarnaast is het gevraagde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Op het moment dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk duurder dan wanneer jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het overzicht hieronder vind je een indicatie van prijzen voor 5 verschillende airco modellen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Lies. De getoonde prijzen nemen de volgende zaken niet mee: periodiek onderhoud, navullen en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductBeschrijvingTarieven
Split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1180 – €1960
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2125 – €2945
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1115 – €2290
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €390 – €830
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€190 – €630
Lijst met de geschatte tarieven van airconditioning in Lies.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste apparaten bestaan uit twee delen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het klimaatsysteem kun je aan en uitzetten via een remote controller of WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een extreme heet huis in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in dat geval de airco installeren door een erkende installateur in Lies. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan weer een feestje. Daarbij kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags veel voorkomend. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Het alternatief is een warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die het hele jaar door op een duurzamere manier een huis kunnen koelen of verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
Het prijskaartje wordt vastgesteld door vele posten. Ten eerste het adviestraject, de airconditioner en de montagekosten. Vergeet niet onderhoud (eens per 2 jaar). Daarbij zul je te maken krijgen met een toenemend elektriciteitsverbruik met als bijgevolg een iets hogere energienota. Houd rekening met plusminus €75 tot €265 op jaarbasis.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco fluctueert per soort systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De grotere installaties zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers als je het afzet tegen de kleine modellen. De innovatieve airco’s van veel verkochte merken als LG zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan oude modellen. Een standaard koelsysteem vraagt bij benadering 1,55 KW stroom per uur.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik thuis de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het algemeen advies is om 2-jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Lies. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Wanneer je hiervoor kiest behoud je de verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De specialist inspecteert o.a. koelvloeistof, compressor, expansieventiel, verdamper.

Plaats een reactie