Airco Installatie Formerum

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Formerum draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in jouw woning, winkel of kantoor. Hier lees je handige tips en informatie over de verscheidene type apparaten en een handig keuzeadvies. Daarnaast bekijk je de gegevens van regionale montagebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een product dat je hele woning kan koelen.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airconditioner in een ruimte plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.250,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Formerum

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers wordt het steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een toenemend aantal Hollanders kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Formerum. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Formerum voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via onze website check jij zonder gedoe deskundige installateurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de bijgaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Onderzoek de soorten systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-formerum-8894

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een vaste airco laten installeren? Kies voor een ervaren installatiebedrijf in Formerum (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze erkende installatiepartners kunnen in elke woning / kantoor een geschikt klimaatsysteem installeren. Verder kun je ze benaderen voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de tabel tref jij showrooms en airco monteurs in Formerum (gemeente Terschelling, provincie Friesland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Landerum, Striep, Midsland, Kinnum, Baaiduinen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Doe een aanvraag bij de interessantste vakmannen uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in een woning, winkel- of kantoorpand. We onderscheiden allerlei units die je kunt toepassen. In het gedeelte hierna kan je aan de slag met nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Je vindt op de site ook meer info over: Alternatieven van een airco.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van kleinere ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzo is het qua kosten een interessante investering. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidsproductie en de toenemende energierekening. Daarnaast moet je een raam open laten voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg daarvan komt er weer warme lucht de woning in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Formerum: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze uitvoering kent 2 units: een binnen- en een buitendeel. De buitenunit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijkste voordelen zijn een hoog rendement, je merkt er in huis niets van (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit product dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor het hele huis. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Formerum: Vast element in huis.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De mogelijkheden kan je in het volgende stukje bekijken. Tip: je leest hier ook meer over: Koeltechniek.

Wandairco
Een handig klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bevestig de unit hoog aan de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Moeiteloos te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en het verspreidt de lucht uitstekend. Werkt zeer efficiënt in de zolder of slaapkamer maar ook interessant voor kantoren en andere werkruimtes. Wordt al geplaatst v.a. €1050. Een goedkoop airco systeem in Formerum.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt een beetje op radiatorverwarming. Wordt vaak aangelegd in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige werkunits. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en initieert een merkbare gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Compleet geïnstalleerd vanaf €1025.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Het zijn geen in het oog springende units, heel stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Aanschaf + montage vanaf €1300.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in kantoorruimtes en hotels.

Goedkoopste airco juli 2024 inclusief plaasen

De tarieven van een airco inclusief montage in Formerum laten een grote variatie zien. De onkosten kunnen afwijken per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). Daarnaast is het maximale koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is de prijs en stuk hoger dan wanneer je een mobiele aircooler aanschaft. In het overzicht hieronder vind jij een indicatie van prijzen voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Formerum. De getoonde tarieven zijn exclusief het onderhouden van het systeem, schoonmaakkosten en energieverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductToelichtingKosten
Split airco met buitenunitVast model met binnen- en buitengedeelte.€1170 – €1980
Multi Split airco’s1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2185 – €2955
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1190 – €2270
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €385 – €815
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €185 – €620
Lijst met de tarieven van airconditioning in Formerum.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste apparaten bestaan uit 2 elementen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airco is aan te zetten middels een afstandsbediening.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Frisse lucht kan een warme woning aangenaam maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij te maken met een hete woning in de zomer en wil je lagere temperaturen bereiken? Wacht dan niet langer en laat een airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Formerum. Slapen, wonen en werken kan dan zonder problemen. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags eigenlijk de standaard. De populaire airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal op een energiezuinige manier een ruimte kunnen verwarmen & koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De aanschafkosten komt tot stand a.d.h.v. diverse aspecten. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de airco en de prijs van de montage. Ook belangrijk: een onderhoudscontract. Ook heb je te dealen met een toenemend elektriciteitsverbruik en daarbij een iets hogere energienota. Ga maar uit van om en nabij de €75 tot €305 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco is anders per systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De professionele modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers vergeleken met instap-modellen. De innovatieve airco’s van populaire merken als Mitsubishi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een gangbaar koelsysteem gebruikt rond de 1,40 KW stroom per uur.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik in de woning de airco onderhouden? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om 1 of 2 jaarlijks het systeem te laten inspecteren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Formerum. Deze expert verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De expert kijkt bijv. naar verdamper, koelvloeistof, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie