Airco Installatie Deurne

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen van 2021? Een airco kopen in Deurne draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze pagina check je belangrijke tips en info over de diverse soorten producten in België en een uitgebreid keuzeadvies. Mede verzamel je gegevens van erkende montagebedrijven en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een buiten- en een binnendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast apparaat in een ruimte installeren kan al vanaf €1.275,00.

Vind een ervaren specialist

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Deurne

Het Belgische klimaat wordt anders. Zomers wordt het steeds warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groeiend aantal Belgen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Deurne. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Deurne voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker check je probleemloos professionele vakmensen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de vragen in de checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Bekijk ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Lees alles over de mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-deurne-2100

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit doen door een vakkundig installatiebedrijf in Deurne (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende installatie experts kunnen in elk gebouw of woning een uitstekend klimaatsysteem integreren. Voorts zijn ze verantwoordelijk voor groot onderhoud en reparatie. In het bijgaande overzicht zoek je showrooms en airco monteurs in Deurne (gemeente Antwerpen, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Burcht, Zandvliet, Lillo, Berendrecht, Waanrode.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
ClimatechPaulus Beyestraat 392100Deurne
Savetech BVVleerakkerstraat 252100Deurne
ThermocoHaifastraat 52030Antwerpen
Schema met airco montagebedrijven Deurne vergelijken

Een koelere woning?

Kom in contact met de beste leveranciers uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een woning of kantoorpand. Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten apparaten die je kunt kiezen. Hieronder tref je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op de website vind je ook meer info over: Airco voor de Horeca.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van een beperkte ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzeer is dit het meest goedkope systeem. Veel genoemde nadelen van monoblock: ze maken relatief veel geluid en het hoge stroomverbruik. Verder moet er vaak een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Op die manier komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Systeem is snel aangesloten, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Deurne: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 delen: een binnen en buiten deel. De unit buiten de woning kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het gedeelte aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijkste voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, je merkt er in huis niets van (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit type kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is ideaal voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Deurne: Vast element in huis.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De verschillende opties vind je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Vaste Airco.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Overal te monteren, past in praktische elke plek, een aantrekkelijk prijskaartje en een uitstekende luchtverspreiding. Met name effectief voor slaapkamers en zolderruimtes maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoorgebouwen of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Deurne.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt een beetje op een standaard warm-water radiator. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof kleinschalige kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat resulteert in een fijne koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1100.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, fluisterstil, het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Wordt al geplaatst v.a. €1425.

VRF airco’s
Is relevant voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. ziekenhuizen en scholen.

Goedkoopste airco oktober 2021 incl. monteren

De tarieven van een airco inclusief montage in Deurne variëren enorm. De kosten wisselen per model airconditioning en per installateur (ook verhuur). Daarnaast is het benodigde koelvermogen essentieel. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In het overzicht hieronder geven wij een indicatie van prijzen voor 5 verschillende airco modellen incl. montage bij een airco bedrijf in Deurne. Deze kostenindicaties zijn zonder onderhoudsinterval, vullen en stroomverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemOmschrijvingKosten
Single split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1155 – €1985
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2140 – €2980
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1180 – €2220
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€405 – €860
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €180 – €670
Schema met de kosten van aannemers airconditioning in Deurne.

Top-10 merken oktober 2021

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco?
De meeste systemen in Vlaanderen hebben 2 bestanddelen: een binnen en buiten deel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airconditioner kan men activeren door middel van een afstandsbediening.

In welke situaties kies je voor een airco?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij dus last van een heet huis in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in die situatie een airco monteren door een vakkundige installateur in Deurne. Slapen, wonen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarnaast kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet uniek meer. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze elke gewenste ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De totale prijs bestaat uit verschillende onderdelen. Je begint met het advies, de aanschafprijs van de airco en de plaatsingskosten. Vergeet niet het jaarlijkse onderhoud. Als laatste noemen we nog een toenemend stroomverbruik en dus een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Deze extra kosten begroten we op €90 tot €270 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per type installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor grote ruimtes vragen meer stroom in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De innovatieve airco’s van a-merken als Mitsubishi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een doorsnee koelsysteem verbruikt om en nabij de 1,45 KW elektriciteit per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik in de woning de airco onderhouden? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Experts adviseren om eens per 2 jaar een inspectie in te plannen via een ervaren koudetechniek / airco specialist Deurne. Deze expert kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zodoende kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De specialist kijkt naar onderdelen als condensor, koelvloeistof, verdamper, expansieventiel.

Plaats een reactie