Airco Installatie Ukkel

Op zoek naar geschikte airconditioning in je woning? Een airco kopen in Ukkel biedt een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze adviseurs vind je concrete tips over de meest gebruikte soorten producten in België en een handig keuzeadvies. Verder bekijk je gegevens van lokale monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem dat je hele woning kan koelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en buitenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste split-airco in huis in plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.200,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Ukkel

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groot aantal woningbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Ukkel. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. En het werkt veel beter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Ukkel voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via onze vergelijker check je eenvoudig erkende monteurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even onze handige checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook welke airco past bij mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Check de diverse soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-ukkel-1180

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Zoek hiervoor een gespecialiseerd installatiebedrijf in Ukkel (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De vakbekwame montagepartners mogen in alle ruimtes een uitstekend klimaatsysteem maken. Bovendien dragen ze zorg voor vacumeren, onderhoud en vullen. In onderstaand overzicht bekijk jij showrooms en airco monteurs in Ukkel (gemeente Ukkel, provincie Brussel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Watermaal-Bosvoorde, Oudergem, Sint-Pieters-Woluwe, Evere, Jette.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
DamseauxThomas Frissenlaan 11160Oudergem
Coppens Charles Entreprises sprlKapitein Piretlaan 261150Sint-Pieters-Woluwe
ClimagicEdward Dekosterstraat 47/71140Evere
Gegevens van airco montagebedrijven Ukkel vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Doe een aanvraag bij de goedkoopste leveranciers uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis op kantoor of in een winkel. Je hebt de keuze uit verscheidene units waar je uit kunt kiezen. In onderstaande tekst tref je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Airco zonder buitenunit.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op de persoon gericht. Je kiest hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Er hoeft geen installateur te komen. Daarnaast is het een voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het geluid dat het systeem produceert en het hoge energieverbruik. Daarnaast is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Zodoende stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Het is direct gebruiksklaar, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Ukkel: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het apparaat heeft 2 onderdelen: een binnen- en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenste unit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Het gemak zit ‘m in een hele goede koelefficiëntie, een beperkte geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een laag energieverbruik. De installatie verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is handig voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Ukkel: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast de gehele woning koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Kies dan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De mogelijkheden tref je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Aankooptips.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Eenvoudig te installeren, past in praktische elke plek, relatief goedkoop en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral toegepast in de zolder of slaapkamer maar we zien het ook regelmatig terug in kantoorgebouwen of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Ukkel.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Het toont wel overeenkomsten met een verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak aangelegd in de woonkamer, overloop en/of gang of thuiskantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat zorgt voor een beheersbare koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1250.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfsruimtes en hotels, restaurants & winkels. Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Verkrijgbaar vanaf €1525.

VRF airco’s
Is relevant voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Wordt vaak toegepast in kantoorruimtes en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2021 met plaatsen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Ukkel liggen nogal uiteen. De kosten kunnen afwijken per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). Tevens is het koelvermogen bepalend voor de prijs. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan als je enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In het bijgesloten overzicht bieden wij een actuele prijsschatting van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Ukkel. Deze kostenindicaties houden geen rekening met periodiek onderhoud, vacumeren / bijvullen en elektriciteitskosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ModelToelichtingPrijsindicatie
Vaste airco (split)Eén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1215 – €2050
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2165 – €2910
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1130 – €2205
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €450 – €840
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€205 – €640
Tabel met de tarieven van aannemers airconditioning in Ukkel.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste apparaten in Vlaanderen kennen 2 componenten: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem kun je aan en uitzetten via een mobiele app via WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Afgekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een warme woning in de zomerse maanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat de airco installeren door een professionele installateur in Ukkel. Slapen, wonen en werken is dan een stuk aangenamer. Tevens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel normaal. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn geavanceerdere systemen die elke dag van het jaar met slechts beperkt stroomgebruik een huis kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De aanschafkosten wordt bepaald door verschillende posten. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de installatie. Ook belangrijk: een onderhoudscontract. Als laatste zul je te maken krijgen met een toenemend elektriciteitsverbruik en daarbij een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €85 tot €270 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wisselt per type opstelling en rendement / koelvermogen. De modellen voor grote ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers vergeleken met de kleine modellen. De innovatieve airco’s van de bekende merken als De’Longhi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt grofweg 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in de woning de airco onderhouden? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks het systeem te laten inspecteren bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Ukkel. Deze expert kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zodoende behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf kijkt bijv. naar verdamper, expansieventiel, koelvloeistof, compressor.

Plaats een reactie