Airco Installatie Oosterend

Zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? De juiste airco kopen in Oosterend draagt bij aan een aangename temperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Hier lees je vakkundige info over de verscheidene type modellen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Daarnaast lees je adres- en contactgegevens van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s kan je in elke gewenste ruimte zetten maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en buitenunit. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten installeren gebeurt al vanaf €1.250,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Oosterend

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomer kent toenemende temperaturen en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Steeds meer consumenten besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Oosterend. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Oosterend voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via dit portaal bekijk jij snel en simpel goede installateurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie ook mobiele of vaste airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-oosterend-8897

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een deskundig installatiebedrijf in Oosterend (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze erkende installatiepartners kunnen overal een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanleggen. Tevens staan ze open voor vacumeren en onderhoud. In deze tabel vergelijk je showrooms en airco monteurs in Oosterend (gemeente Terschelling, provincie Friesland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Hoorn, Lies, Formerum, Landerum, Striep.

NaamAdresPostcodePlaats
Groothandel Ploegro B.V.Swaerderwei 1/E8851EGTzummarum
Aircoservice FranekerProfessor Lorestraat 178801DDFraneker
Rinia Technische Service Onderneming CorNoorderbleek 48801EWFraneker
Tabel met airco montagebedrijven Oosterend vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Doe een aanvraag bij de aantrekkelijkste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis, of op je werk. We kennen een aantal verschillende apparaten die je kunt kiezen. Hieronder vind je meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op onze website lees je ook meer over: Wat is de ideale plek voor een airco?.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op de persoon gericht. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Verder is het qua kosten een interessante investering. De nadelen van monoblock: ze maken relatief veel geluid en de toenemende energierekening. Verder moet er altijd een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Ready to go systeem, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Oosterend: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het split systeem kent twee hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. De buitenunit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnenshuis wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijke pluspunten zijn een hoog rendement, in huis heb je geen last van lawaai (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De unit kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is handig voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Oosterend: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan adviseren wij een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit assortiment kan je in het volgende stukje bekijken. Je leest hier ook aanvullende info over: Tijdelijk huren airco’s.

Wandairco
Een praktisch klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Het wordt op de muur gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, past bijna in elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren en de retail. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Oosterend.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaap- en woonkamers of kleine kantoorpanden. De lucht wordt naar boven geblazen wat resulteert in een fijne gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1300.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en horeca en retail. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, zeer stil, het neemt geen ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning / kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1575.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Wordt vaak toegepast in kantoren en de horeca.

Goedkoopste airco februari 2023 met plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Oosterend liggen nogal uiteen. De kosten variëren per airconditioning product en installatiebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is de capaciteit / koelvermogen doorslaggevend. In het geval dat je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de tabel hieronder verstrekken we een actuele prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Oosterend. De prijzen houden geen rekening met het onderhoud, vullen en verbruikte stroom. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemBeschrijvingInvestering
Split airco met buitenunitEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1185 – €2025
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2195 – €3000
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1185 – €2225
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €355 – €895
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€240 – €635
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Oosterend.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco?
De meeste modellen kennen 2 componenten: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Dit koelsysteem kun je aan en uitzetten aan de hand van een mobiele app via WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aangenaam maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warm huis in de zomermaanden en zou je dit willen koelen? Laat dan direct zo’n airconditioner plaatsen door een betrouwbare installateur in Oosterend. Wonen, (thuis)werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Bovendien kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag niet uniek meer. De a-merk airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – wanneer jij het wil – met minimaal elektriciteitsgebruik een woning kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De aanschafkosten is gebaseerd op verschillende onderdelen. Ten eerste de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de montage. Daarbij komt nog het periodieke onderhoud. Tevens heb je te maken met een hoger stroomverbruik en dus een duurder energiecontract. Denk dan aan €70 tot €260 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wijkt af per type installatie en rendement / koelvermogen. De professionele modellen verbruiken natuurlijk meer stroom dan de basis modellen (vloer of wand). De beste airco’s van marktleiders als De’Longhi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan oude systemen. Een basis koelsysteem rekent plusminus 1,40 KW elektriciteit per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik in de woning airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Oosterend. De installateur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De vakman kijkt o.a. naar compressor, verdamper, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie