Airco Installatie Rijpwetering

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen van 2023? Een airco kopen in Rijpwetering biedt een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Op Aircorevolutie.nl bieden wij bruikbare info over de verscheidene soorten toepassingen en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens bekijk je de gegevens van – in de omgeving werkzame – montagebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 units: Een binnendeel en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast model in een appartement plaatsen kan al vanaf €1.300,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Rijpwetering

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomers worden steeds warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Meer en meer mensen nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Rijpwetering. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Rijpwetering voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool vind jij snel en simpel ervaren installateurs. We raden aan te starten met de onderstaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Check ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Bekijk de verschillende soorten systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-rijpwetering-2375

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Airco laten installeren? Kies dan een vakkundig installatiebedrijf in Rijpwetering (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze erkende montagepartners kunnen op elke plek een geschikt klimaatsysteem integreren. Tevens dragen ze zorg voor het onderhoud en afvullen. In de bijgaande tabel vind je showrooms en airco monteurs in Rijpwetering (gemeente Kaag en Braassem, provincie Zuid-Holland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Oud Ade, Roelofarendsveen, Warmond, Hoogmade, Kwintsheul.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Doe een aanvraag bij de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in een appartement / huis of werkomgeving. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende producten die je kunt toepassen. Hieronder kan je aan de slag met praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Afzuigsysteem.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Pluspunt hiervan is dat het direct verkoeling biedt. Je plaatst de unit zelfstandig. Mede is dit het meest goedkope systeem. Belangrijkste nadelen van een monoblock: ze maken relatief veel geluid en het hoge stroomverbruik. Ook is er een raam nodig waar de afvoerslang doorheen gaat. Hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Rijpwetering: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het split systeem bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijkste voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit product verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gebruikt bij een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Rijpwetering: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Geluidsarm het hele huis koel houden.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De keuzes bespreken we hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Beste airco’s.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatsysteem voor in huis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Eenvoudig te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en een uitstekende luchtverspreiding. Met name effectief voor slaap- en zolderkamers maar ook interessant voor winkels, de horeca of kantoren. Te installeren vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Rijpwetering.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of op radiator hoogte. Het lijkt in de basis erg op een standaard warm-water radiator. Ideaal voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat resulteert in een prettige koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1100.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote kantoorpanden en eetgelegenheden / winkels. Het is amper zichtbaar, tochtloos, stil het neemt geen ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1475.

VRF airco’s
Geschikt voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. fitnesscentra en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco september 2023 inclusief installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Rijpwetering zijn heel divers. De totale kosten zijn weer anders per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de tabel lees je een prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Rijpwetering. Deze tariefindicaties zijn zonder het onderhouden van het systeem, vullen en vacumeren en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SoortOmschrijvingPrijsindicatie
Single split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1205 – €2000
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2205 – €3000
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1125 – €2205
Mobiele airco’sBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €385 – €895
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €175 – €650
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Rijpwetering.

Top-10 merken september 2023

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco?
De meeste modellen bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airco kan men activeren middels een remote controller of WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een erg hete woning in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Laat in dat geval zo’n airconditioner plaatsen door een goede installateur in Rijpwetering. Werken, leven en slapen wordt een stuk aangenamer. Bovendien kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen eigenlijk de standaard. De a-merk airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die zo met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
Het prijskaartje kan men berekenen met een aantal onderdelen. Uiteraard het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de plaatsing. Daarbovenop komt nog het benodigde onderhoud. Daarbij heb je te maken met een grotere stroomvraag wat zorgt voor een maandelijkse hogere energierekening. Ga maar uit van plusminus €85 tot €270 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per type opstelling en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis hebben meer stroom nodig als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van veel verkochte merken als Samsung zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een standaard koelsysteem vraagt ruwweg 1,40 KW stroom per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik ook zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het algemeen advies is om 1 keer per 2 jaar een inspectie in te plannen via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Rijpwetering. Een gecertificeerd bedrijf verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. De vakman kijkt bijv. naar condensor, koelvloeistof, verdamper, compressor.

Plaats een reactie