Airco Installatie Marum

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de lange warme periodes? De juiste airco kopen in Marum draagt bij aan extra verkoeling in een woning of kantoorpand. Via onze airco-vergelijker bekijk je belangrijke tips over de meest gebruikte soorten producten en een uitgebreid keuzeadvies. Daarnaast vind je contactgegevens van geschikte installatiebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een systeem wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn toepasbaar op elk type ruimte maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en buitenunit. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem bij je thuis laten installeren kan al vanaf €1.250,00.

Vind een installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Marum

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een toenemend aantal Hollanders kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Marum. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Marum voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Op deze pagina check je snel & eenvoudig goede vakmannen. Niet vergeten: Start met het doornemen van onze handige checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Check de diverse mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-marum-9363

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil jij graag een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een erkend installatiebedrijf in Marum (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De deskundige installateurs kunnen in elke woning / kantoor een duurzaam klimaatsysteem aanleggen. Voorts dragen ze zorg voor onderhoud en service. In de tabel bekijk jij showrooms en airco monteurs in Marum (gemeente Westerkwartier, provincie Groningen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Boerakker, Tolbert, Midwolde, Nietap, Een-West.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Vergelijk de beste experts uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een woning of kantoorpand. We kennen verscheidene units die je kunt toepassen. Hierna behandelen we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Je vindt op de site ook meer info over: Zuinigste airco.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine ruimte, of op de persoon gericht. Het is populair omdat het bij binnenkomst direct werkt. Je kunt alles zelf installeren. Mede is dit het meest goedkope systeem. De nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en je gebruikt vrij veel stroom. Tevens moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Daardoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Ready to go systeem, profiteer direct.
 • Mobiele airco Marum: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het systeemheeft 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De unit buiten de woning wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnenshuis plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Het gemak zit ‘m in een hoge koelcapaciteit, je merkt er in huis niets van (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. Dit apparaat verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gebruikt bij het hele huis. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Marum: Vast element in huis.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een hoge capaciteit.
 • Fluisterstil meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De verschillende opties kan je in het volgende stukje bekijken. Of klik door voor meer informatie over: Airco opties.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor thuis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak geadviseerd voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook een optie voor kantoorgebouwen of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Marum.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Je kunt het wel een beetje vergelijken met verwarming of radiator aan de wand. Is uitermate geschikt voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinere kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat zorgt voor een fijne koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1025.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Compleet geïnstalleerd vanaf €1325.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Vaak gebruikt in winkels en de horeca.

Goedkoopste airco september 2023 met plaatsen

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Marum variëren enorm. De totale kosten variëren per categorie airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Daarnaast is het benodigde koelvermogen doorslaggevend. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan in het geval je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het bijgesloten overzicht tref jij een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatie bij een airco bedrijf in Marum. De prijzen nemen de volgende zaken niet mee: periodiek onderhoud, vullen en vacumeren en elektriciteitskosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SysteemBeschrijvingInvestering
Vaste airco (split)Vast model met binnen- en buitengedeelte.€1195 – €2050
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2205 – €2950
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1195 – €2220
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€415 – €880
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€200 – €620
Tabel met de tarieven van airconditioning in Marum.

Top-10 merken september 2023

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Op welke manier werkt een airco?
De meeste uitvoeringen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco kun je aan en uitzetten aan de hand van een mobiele app via WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht kan een warme woning aangenaam maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij dus last van een erg hete woning in de zomer en wil je lagere temperaturen bereiken? Zet dan de volgende stap en laat de airco installeren door een betrouwbare installateur in Marum. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan veel fijner. Eveneens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel gewoon. De bekende airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze een plek kunnen verwarmen en koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
Het prijskaartje wordt gebaseerd a.d.h.v. een aantal factoren. Uiteraard het advies, de aanschafprijs van de airco en de tarieven voor de montage. Daarbij komt nog een onderhoudscontract. Verder heb je te dealen met een toenemend stroomverbruik met als gevolg een flink hogere stroomkosten. Ga maar uit van €70 tot €250 per woning / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per systeem en rendement / koelvermogen. De grote multi-split modellen gebruiken veel meer stroom vergeleken met de basis modellen (vloer of wand). De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als Panasonic werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een basis koelsysteem vraagt plusminus 1,35 KW stroom voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik in de woning het onderhoud van de airco doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Wij adviseren om elke paar jaar een inspectie in te plannen door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Marum. Deze vakman is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en een goede werking. De vakman checkt o.a. condensor, compressor, expansieventiel, verdamper.

Plaats een reactie