Airco Installatie Hoogmade

Wil je het graag koel houden in de zomer? Een goed werkende airco kopen in Hoogmade draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op dit portaal check je nuttige informatie over de verscheidene soorten oplossingen en bieden wij een handige keuzegids. Ook verstrekken wij contactgegevens van lokale montagebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnendeel en een buitendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast model in een appartement plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Hoogmade

Het Nederlandse klimaat wordt anders. We hebben structureel warmere zomers en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groeiend aantal Hollanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Hoogmade. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Hoogmade voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via onze website check jij snel vakbekwame installatiebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Lees ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Onderzoek de soorten split systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-hoogmade-2355

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil jij graag een airco laten installeren? Kies dan een deskundig installatiebedrijf in Hoogmade (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde monteurs mogen in alle ruimtes een effectief klimaatsysteem inregelen. Verder kun je ze benaderen voor groot onderhoud en reparatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref jij showrooms en airco monteurs in Hoogmade (gemeente Kaag en Braassem, provincie Zuid-Holland). Check ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Kwintsheul, Wateringen, Voorburg, Leidschendam, Rijnsburg.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Check de goedkoopste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. We onderscheiden veel verschillende soorten units die je kunt kiezen. Hieronder kan je aan de slag met praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op onze website lees je ook meer over: Warmtepompen.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Het is populair omdat het meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evengoed is dit de meest goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidshinder en je gebruikt vrij veel stroom. Daarnaast is er een raam nodig waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg komt er weer warme lucht de woning in.

 • Het is direct plug & play, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Hoogmade: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze uitvoering kent 2 componenten: een binnendeel en een buitendeel. Het buitengedeelte plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenste unit kan je plaatsen waar je wil. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoge koelcapaciteit, een laag geluidsniveau (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit type dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Hoogmade: Vast element in huis.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoog rendement.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Kies dan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod kan je hieronder vinden. Of bekijk meer informatie over: Airco bestellen.

Wandairco
Een handig koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bevestig de unit hoog aan de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Moeiteloos te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, laag geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak gebruikt in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoren en andere werkruimtes. Te installeren vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Hoogmade.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de grond. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere werkruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen en activeert een constante koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1075.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfstoepassingen en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, extreem stil, het neemt geen ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1350.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en scholen.

Goedkoopste airco december 2023 met plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Hoogmade laten een grote variatie zien. De aanschafprijzen fluctueren sterk per categorie airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Bovendien is het gevraagde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Op het moment dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk duurder dan wanneer je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. Hieronder in de tabel geven wij een prijsaanduiding voor 5 populaire soorten systemen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Hoogmade. De prijzen zijn excl. onderhoudsinterval, vacumeren / bijvullen en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

TypeBeschrijvingInvestering
Single split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1185 – €2005
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2205 – €2945
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1110 – €2230
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€375 – €870
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €155 – €645
Tabel met de prijzen van airconditioning in Hoogmade.

Top-10 merken december 2023

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco precies?
De meeste apparaten kennen 2 units: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem is aan te zetten door middel van een remote controller of WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een extreme heet huis in de zomermaanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in die situatie een airconditioner monteren door een professionele installateur in Hoogmade. Wonen, slapen en werken kan dan zonder problemen. Daarbij kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren bijna de standaard. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. We spreken dan van all-electric systemen die – wanneer jij het wil – op een duurzamere manier elke gewenste ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
Het prijskaartje wordt vastgesteld door velerlei bouwstenen. Als eerste heb je natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de montage. Verder heb je te maken met het standaard onderhoud. Daarbij heb je te dealen met een hoger stroomverbruik wat zorgt voor een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op ongeveer €95 tot €305 op jaarbasis.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele systemen gebruiken veel meer stroom dan de kleine modellen. De beste airco’s van veel verkochte merken als Mitsubishi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een standaard koelsysteem vraagt plusminus 1,50 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om een jaarlijkse een inspectie in te plannen via een deskundig koudetechniek / airco specialist Hoogmade. De installateur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De monteur checkt o.a. compressor, koelvloeistof, condensor, verdamper.

Plaats een reactie