Airco Installatie Wuustwezel

Wil jij een aangenaam en koel huis in je woning? Een airco kopen in Wuustwezel levert een prettig binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze website check je belangrijke informatie over de meest gebruikte soorten modellen in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Daarnaast bieden wij contactgegevens van – in de buurt actieve – installatiebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en een binnendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast apparaat in huis in plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.375,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Wuustwezel

Het Belgische klimaat wordt anders. Zomers wordt het steeds warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Steeds meer mensen nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Wuustwezel. Wonen, werken en slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Wuustwezel voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Op deze pagina check je eenvoudig vakbekwame vakmannen. Wij adviseren om te beginnen met de vragen in de checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Lees ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Achterhaald de mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-wuustwezel-2990

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Laat dit doen door een ervaren installatiebedrijf in Wuustwezel (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige montage experts kunnen op elke plek het juiste klimaatsysteem samenstellen. Tevens staan ze open voor onderhoud en service. In de bijgaande tabel vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Wuustwezel (gemeente Wuustwezel, provincie Antwerpen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Zoersel, Schilde, Brecht, Kapellen, Stabroek.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Jochems ElectroWeverstraat 422990Loenhout
VS-TechnicsKorte Kievitstraat 62980Zoersel
Intech bvba-Robert OnziaDe Beemdekens 292980Zoersel
Lijst met airco montagebedrijven Wuustwezel vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Vind de beste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in een woning, winkel- of kantoorpand. Er zijn meerdere apparaten die mogelijk interessant zijn. In het volgende overzicht bieden wij een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op de website vind je ook meer info over: Alternatieven van een airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat het direct verkoeling biedt. Er is geen monteur benodigd. Verder is een kostentechnisch een interessante optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het geluid dat het systeem produceert en de toenemende energierekening. Verder is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Systeem is snel aangesloten, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Wuustwezel: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze variant kent twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnengedeelte. De buitenste unit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenunit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoog koelvermogen, je merkt er in huis niets van (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De unit kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak gekozen voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Wuustwezel: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een perfect koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De mogelijkheden tref je hieronder. Bekijk ook meer over: Airco voor thuis.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Eenvoudig te monteren, past in praktische elke plek, een voordelig systeem en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak gebruikt in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook interessant voor kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Wuustwezel.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een radiator. Wordt vaak aangelegd in de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorpanden. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en activeert een constante koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1375.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote kantoorpanden en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, heel stil, het neemt geen ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1550.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2022 inclusief monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Wuustwezel liggen nogal uiteen. De totale kosten fluctueren sterk per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het benodigde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Op het moment dat de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger in verhouding tot gevallen waarbij je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In de lijst hieronder vind jij de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Wuustwezel. Deze prijsindicaties houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, vullen en energiekosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SysteemOmschrijvingInvestering
Vaste airco (split)Een combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1215 – €2000
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2160 – €2920
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1195 – €2235
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€400 – €845
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€210 – €615
Overzicht met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Wuustwezel.

Top-10 merken juni 2022

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airco is te gebruiken aan de hand van een remote controller of WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij te maken met een erg heet huis in de zomerperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan direct een airconditioner monteren door een goede installateur in Wuustwezel. Wonen, slapen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarnaast kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig eigenlijk de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een energiezuinige manier een plek kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De aanschafkosten wordt vastgesteld door vele bouwstenen. Als eerste heb je natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de montage. Daarnaast onderhoud (eens per 2 jaar). Als laatste zul je te maken krijgen met een stijgend energieverbruik met als bijgevolg een duurder energiecontract. Gemiddeld betaal je om en nabij de €75 tot €270 per woning / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per soort systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor een hele woning hebben meer stroom nodig in vergelijking met instap-modellen. De nieuwste airco’s van marktleiders als Panasonic hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een normaal koelsysteem moet plusminus 1,45 KW elektriciteit per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik in huis de airco onderhouden? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het algemeen advies is om elke paar jaar het systeem te laten inspecteren door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Wuustwezel. Deze vakman verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De vakman kijkt o.a. naar koelvloeistof, verdamper, expansieventiel, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie