Airco Installatie Brecht

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Brecht draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Hier verstrekken wij concrete tips en informatie over de velerlei type systemen in België en bieden wij een handige keuzegids. Tevens bekijk je contact- en adresgegevens van lokale specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en binnenunit. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste airconditioner in huis in plaatsen is al mogelijk vanaf €1.350,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Brecht

Het Belgische klimaat wordt anders. We hebben structureel warmere zomers en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een toenemend aantal Vlamingen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Brecht. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk aangenamer. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Brecht voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Op deze pagina check jij eenvoudig goede vakmannen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de checklist hieronder.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Bekijk ook mobiele of vaste airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-brecht-2960

Monteurs en installateurs uit de regio
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Ga altijd in zee met een bekwaam installatiebedrijf in Brecht (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige montagepartners mogen in alle ruimtes een geschikt klimaatsysteem samenstellen. Tevens regelen ze groot onderhoud en reparatie. In het bijgaande overzicht vind je showrooms en airco monteurs in Brecht (gemeente Brecht, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Kapellen, Stabroek, Brasschaat, Kalmthout, Essen.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Driessens MarcBergsebaan 732960Sint-Job-In-‘T-Goor
Vosco CoolingHeidelaan 272960Brecht
Tech TradeMendelssohnlaan 122960Brecht
Lijst met airco montagebedrijven Brecht vergelijken

Je huis verkoelen?

Ontvang offertes van de interessantste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er bestaan meerdere uitvoeringen die geschikt kunnen zijn. In onderstaande tekst kan je aan de slag met een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Airco vacumeren.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het direct verkoeling biedt. Er is geen monteur benodigd. Evengoed is het een voordelige keuze. De nadelen van monoblock: ze produceren veel geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Ook moet er vaak een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Negatief effect: hierdoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Ready to go systeem, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Brecht: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Deze variant kent 2 componenten: een buiten- en binnengedeelte. Het buitengedeelte kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenste unit kan je plaatsen waar je wil. De voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, je merkt er in huis niets van (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een laag energieverbruik. De unit kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is ideaal voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is een uitkomst voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Brecht: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Laag energieverbruik en een hoog rendement.
 • Met een laag geluidsniveau verschillende plekken koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit assortiment bespreken we hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Plafond Airco.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, werkt in alle ruimtes, een aantrekkelijk prijskaartje en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak gebruikt in de zolder of slaapkamer maar we zien het ook regelmatig terug in winkels en horeca. Wordt al geplaatst v.a. €1325. Een goedkoop airco systeem in Brecht.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het doet vaak denken aan een verwarming. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of thuiskantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en activeert een beheersbare koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Te installeren vanaf €1225.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en eetgelegenheden / winkels. Bijna niet zichtbaar, erg stil, het kost geen ruimte en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Aanschaf + montage vanaf €1350.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn ziekenhuizen en datacentra.

Goedkoopste airco september 2021 incl. monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Brecht zijn nogal verschillend. De prijzen variëren per categorie airconditioning en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het gevraagde koelvermogen bepalend voor de prijs. Mocht het zo zijn dat er een heel huis moet worden gekoeld liggen de kosten een stuk hoger dan als je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In het schema hierna geven wij de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen incl. montage bij een airco bedrijf in Brecht. Deze tariefindicaties houden geen rekening met onderhoud, vullen en vacumeren en elektriciteitskosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SysteemBeschrijvingPrijzen
Split-systeemEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1230 – €1985
Multi Split airco’sKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2125 – €2915
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1140 – €2210
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€370 – €840
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€250 – €650
Schema met de kosten van aannemers airconditioning in Brecht.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Dit koelsysteem kan men activeren via een mobiele app via WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een heet huis in de zomerse maanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan direct een airco installeren door een STEK installateur in Brecht. Wonen, slapen en werken is dan een stuk aangenamer. Tevens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet speciaal meer. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal op een duurzamere manier elke gewenste ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De prijs kan men berekenen met vele onderdelen. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de montage. Vergeet niet een onderhoudscontract. Tenslotte heb je te dealen met meer elektriciteitsgebruik met als bijgevolg een duurder energiecontract. Gemiddeld betaal je plusminus €95 tot €260 per woning / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van een airco varieert per type installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De modellen voor een compleet huis zijn veel meer stroomvreters dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De moderne airco’s van de bekende merken als Panasonic werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een gemiddeld koelsysteem moet grofweg 1,35 KW elektriciteit voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het landelijk advies is om een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Brecht. Deze vakman is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De vakman inspecteert o.a. verdamper, koelvloeistof, condensor, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie