Airco Installatie Mechelen

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warmere dagen? De juiste airco kopen in Mechelen biedt een aangename temperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze adviseurs verzamel je belangrijke info over de verscheidene soorten systemen in België en bieden wij een handige keuzegids. Ook lees je adressen van lokale monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een systeem dat koele lucht kan blazen.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn toepasbaar op elk type ruimte maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en buitenunit. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model in een ruimte plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.225,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Mechelen

De temperaturen in België veranderen flink. De warmte in de zomers neemt toe en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Steeds meer huizenbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Mechelen. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Mechelen voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via onze vergelijker tref jij binnen no-time vakbekwame monteurs. Wij adviseren om te beginnen met de vragen in de checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Check ook mobiele of vaste airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Lees alles over de soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-mechelen-2800

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Kies dan een erkend installatiebedrijf in Mechelen (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De deskundige montage experts kunnen onder alle omstandigheden het juiste klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien regelen ze bijvullen en algemeen onderhoud. In het bijgaande overzicht vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Mechelen (gemeente Mechelen, provincie Antwerpen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Edegem, Mortsel, Aartselaar, Schelle, Hemiksem.

FirmaAdresPostcodePlaats
LNBNattehofstraat 107A2800Mechelen
Colt InternationalZandvoortstraat 12800Mechelen
Centrale Verwarming Van KeilegomSchaliënhoevedreef 12800Mechelen
Gegevens van airco montagebedrijven Mechelen vergelijken

Je huis verkoelen?

Offertes van de populairste vakmannen uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten modellen waar je uit kunt kiezen. Bijgaand behandelen we de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Lees op deze website ook meer over: Airco zoeken op gebruik.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de verkoeling van kleine ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Je kunt alles zelf installeren. Bovendien is een kostentechnisch een interessante optie. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsoverlast en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook moet er altijd een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Als bijgevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Mechelen: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze variant bestaat uit 2 elementen: een binnen- en buitenunit. Het gedeelte aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenste unit kan overal worden opgehangen. Het gemak zit ‘m in een hoog rendement, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De installatie kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is een uitkomst voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is perfect voor gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Mechelen: Vast element in huis.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een hoog rendement.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Kies dan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De mogelijkheden vind je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Zuinigste airco.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Overal te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, een voordelig systeem en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak geadviseerd voor zolders en slaapkamers maar zeker ook relevant voor kantoren en winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Mechelen.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de muur. Het doet vaak denken aan radiatorverwarming. Wordt vaak geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een prettige koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Geïnstalleerd vanaf €1150.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfstoepassingen en winkelpanden / horeca. Het zijn geen in het oog springende units, fluisterstil, is eenvoudig te combineren en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Wordt al geplaatst v.a. €1525.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoren en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco september 2021 met plaatsen

De kosten van een airco inclusief montage in Mechelen variëren enorm. De prijzen zijn weer anders per model airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan als je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In onderstaand overzicht verstrekken we een prijsaanduiding voor 5 vaak gekozen systemen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Mechelen. De getoonde prijzen zijn exclusief onderhoudsinterval, vacumeren / bijvullen en energiekosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ProductToelichtingPrijzen
Single split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1220 – €1960
Multi Split airco’sKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2200 – €2980
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1155 – €2250
Mobiele airco’sEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €435 – €870
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€210 – €665
Schema met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Mechelen.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Op welke manier werkt een airco?
De meeste apparaten in Vlaanderen kennen 2 units: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airco kan je eenvoudig bedienen middels een afstandsbediening.

Waarom een airco laten plaatsen?
Gekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een extreme heet huis in de zomerse maanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airconditioner plaatsen door een goede installateur in Mechelen. Wonen, (thuis)werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Verder zorgt het voor warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig niet uniek meer. De bekende airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze een ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De aanschafkosten wordt gebudgetteerd middels diverse onderdelen. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de installatie. Daarbovenop komt nog het periodieke onderhoud. Daarbij noemen we nog een grotere stroomvraag en daarbij een flink hogere stroomkosten. Houd rekening met om en nabij de €80 tot €260 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning varieert per soort installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met instap-modellen. De innovatieve airco’s van populaire merken als Mitsubishi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een doorsnee koelsysteem rekent grofweg 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik thuis airco onderhoud uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Mechelen. De installateur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Dan heb je wellicht recht op verlengde garantie en een goede werking. De specialist kijkt bijv. naar expansieventiel, condensor, compressor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie