Airco Installatie Hemiksem

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen? Een goed werkende airco kopen in Hemiksem levert jou extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze website check je nuttige tips over de velerlei soorten apparaten in België en een handig keuzeadvies. Bovendien verzamel je adressen van plaatselijke specialisten en installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Er zijn 2 opties: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste split-airco in de woning installeren is al mogelijk vanaf €1.275,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Hemiksem

De temperaturen in België veranderen flink. We hebben structureel warmere zomers en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groot aantal huizenbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Hemiksem. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Hemiksem voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via onze vergelijker vind je snel & eenvoudig populaire installateurs. Bekijk voor het beste advies eerst de vragen in de checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Check de diverse soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-hemiksem-2620

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil jij graag een klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een bekwaam installatiebedrijf in Hemiksem (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze erkende montagepartners kunnen overal een gedegen klimaatsysteem inregelen. Tevens staan ze open voor het onderhoud en afvullen. In de bijgaande tabel tref je showrooms en airco monteurs in Hemiksem (gemeente Hemiksem, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Berlaar, Putte, Duffel, Nijlen, Kontich.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Branders Sanitair & VerwarmingIrisweg 82620Hemiksem
Inter ClimaBoomsesteenweg 4962610Wilrijk
The Airconditioning CompanyNeerlandweg 202610Wilrijk
Lijst met airco montagebedrijven Hemiksem vergelijken

Verkoeling in huis?

Bekijk de interessantste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in een woning of kantoorpand. Er zijn allerlei uitvoeringen die mogelijk interessant zijn. Hierna bespreken we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op de website vind je ook meer info over: Airco met verwarming.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je plaatst de unit zelfstandig. Mede is dit de meest goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidshinder en het hoge energieverbruik. Bovendien is er een raam nodig waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Zodoende ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Systeem is snel aangesloten, gelijk effect.
 • Mobiele airco Hemiksem: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het apparaat bestaat uit 2 elementen: een binnen en buiten deel. De buitenste unit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het binnengedeelte kan je plaatsen waar je wil. Belangrijkste voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Het systeem kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak toegepast op de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak gekozen voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Hemiksem: Vast element in huis.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoge koelcapaciteit.
 • Fluisterstil het hele huis verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De meest populaire opties staan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Airco kopen.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Simpel te plaatsen, past in praktische elke plek, laag geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral interessant voor de zolder of slaapkamer maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoorgebouwen of winkels. Te installeren vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Hemiksem.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag op de muur. Het toont wel overeenkomsten met een een verwarming. Wordt doorgaans geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinere werkruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen wat leidt tot een merkbare gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabrieken / kantoren en eetgelegenheden / winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, erg stil, het kost geen ruimte en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1425.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn ziekenhuizen en hotels.

Goedkoopste airco september 2021 inclusief installatie

De onkosten van een airco inclusief montage in Hemiksem variëren enorm. De aanschafprijzen wisselen per type airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen essentieel. In het geval dat een hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In het schema hierna verstrekken wij een indicatie van prijzen voor vijf veel geïnstalleerde producten incl. installatie bij een airco bedrijf in Hemiksem. Deze kostenindicaties nemen de volgende zaken niet mee: jaarlijks onderhoud, navullen en energiekosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ModelToelichtingPrijzen
Split-aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1180 – €1980
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2125 – €2930
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1200 – €2280
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €360 – €810
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€240 – €610
Tabel met de prijzen van aannemers airconditioning in Hemiksem.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem kun je aan en uitzetten middels de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aangenaam maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een heet appartement in de zomer en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan direct zo’n airco plaatsen door een professionele installateur in Hemiksem. Het thuiswerken, slapen en recreëren wordt een stuk aangenamer. Ook geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag veel voorkomend. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door op milieuvriendelijke wijze een gebouw kunnen verwarmen & koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De totale prijs wordt bepaald door een aantal onderdelen. Om te beginnen het advies, de airco en de plaatsingskosten. Daarbovenop komt nog de kosten van het onderhoud. Tevens noemen we nog meer elektriciteitsgebruik en daarbij een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op gemiddelde €90 tot €265 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning wijkt af per type opstelling en de benodigde koelcapaciteit. De modellen voor grote ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met instap-modellen. De innovatieve airco’s van de bekende merken als Carrier zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gangbaar koelsysteem benodigd rond de 1,50 KW elektriciteit per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het landelijk advies is om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Hemiksem. Deze vakman kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zodoende behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De installateur kijkt bijv. naar compressor, expansieventiel, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie