Airco Installatie Berlaar

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Berlaar draagt bij aan een prettig binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze pagina check je waardevolle tips over de verschillende type modellen in België en een handig keuzeadvies. Eveneens verzamel je adres- en contactgegevens van regionale monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s kan je in elke gewenste ruimte zetten maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast apparaat in een ruimte installeren regel je al vanaf €1.375,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Berlaar

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. Zomers wordt het steeds warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Meer en meer Belgen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Berlaar. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Berlaar voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool vind je zonder gedoe de beste installateurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de checklist hieronder.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Voor meer info spring naar mobiele of vaste airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Achterhaald de type installaties.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-berlaar-2590

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies voor een bekwaam installatiebedrijf in Berlaar (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde installatiepartners kunnen overal een duurzaam klimaatsysteem inregelen. Ook kun je ze benaderen voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het volgende schema vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Berlaar (gemeente Berlaar, provincie Antwerpen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Putte, Duffel, Nijlen, Kontich, Lint.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Offertes van de beste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis op kantoor of in een winkel. We kennen velerlei soorten units die je kunt toepassen. In het volgende overzicht bespreken we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op onze website lees je ook meer over: Airco zonder slang.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine ruimte, of op de persoon gericht. Je maakt de keuze hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Je kunt alles zelf installeren. Evenzeer is dit het meest goedkope systeem. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsoverlast en het hoge stroomverbruik. Ook moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Zodoende trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Berlaar: Eenvoudig te verrijden.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Deze uitvoering bestaat uit twee delen: een buiten- en een binnendeel. De unit buiten de woning wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenste unit kan je plaatsen waar je wil. De voordelen zijn een hoge capaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit product kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is perfect voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is perfect voor het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Berlaar: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De keuzes tref je hieronder. Bekijk ook meer over: Afzuigsysteem.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Snel te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral toegepast in zolders en slaapkamers maar het werkt ook prima in kantoren of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Berlaar.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het doet vaak denken aan een verwarming. Een uitkomst voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige werkunits. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een prettige koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Te installeren vanaf €1025.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, zeer stil, is eenvoudig te combineren en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Verkrijgbaar vanaf €1325.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn sportscholen en restaurants.

Goedkoopste airco mei 2024 inclusief plaatsen

De tarieven van een airco inclusief montage in Berlaar liggen nogal uiteen. De prijzen fluctueren sterk per airconditioning methode en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is het koelvermogen prijsbepalend. In het geval dat je de hele woning wilt koelen is de prijs en stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In de lijst hieronder geven wij een actuele prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Berlaar. De kosten zijn exclusief jaarlijks onderhoud, schoonmaakkosten en elektriciteitskosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

KoelmethodeToelichtingInvestering
Split-systeemEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1220 – €1950
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2125 – €2920
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1160 – €2250
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €415 – €865
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€245 – €630
Lijst met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Berlaar.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem is te gebruiken door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

Is een airco noodzakelijk?
Een koele luchtstroom kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij ook een hete woning in de zomerperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan snel zo’n airco plaatsen door een STEK installateur in Berlaar. Thuiswerken, slapen en leven is dan een stuk aangenamer. Eveneens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag eigenlijk de standaard. De populaire airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik een plek kunnen verwarmen & koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. vele factoren. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de plaatsing. Daarbij komt nog het periodieke onderhoud. Verder zul je te maken krijgen met een stijgend energieverbruik en daarbij een maandelijkse hogere energierekening. Houd rekening met een €70 tot €300 per woning / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van airconditioning varieert per soort systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De beste airco’s van populaire merken als Mitsubishi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een normaal koelsysteem gebruikt plusminus 1,40 KW elektriciteit per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik ook zelf onderhoud aan de airco uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Wij adviseren om een jaarlijkse onderhoud te laten uitvoeren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Berlaar. Deze vakman is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De installateur inspecteert o.a. verdamper, compressor, condensor, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie