Airco Installatie Ruisbroek

Wil jij het lekker fris houden in de zomer? Een airco kopen in Ruisbroek levert jou een aangenaam binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op Aircorevolutie.nl verzamel je concrete tips en adviezen over de diverse type oplossingen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Bovendien vind je gegevens van geschikte monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een product waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s kan je in elke gewenste ruimte zetten echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast apparaat bij je thuis laten plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.200,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Ruisbroek

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groot aantal mensen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Ruisbroek. Wonen, slapen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Ruisbroek voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via dit portaal zoek jij snel & eenvoudig betrouwbare monteurs. Bekijk voor het beste advies eerst de airco-checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Bekijk ook vast of mobiele airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Achterhaald de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-ruisbroek-2870

Monteurs en installateurs uit de regio
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Kies dan een professioneel installatiebedrijf in Ruisbroek (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame installatiepartners mogen in alle ruimtes een geschikt klimaatsysteem installeren. Verder regelen ze het onderhoud en afvullen. In het bijgesloten overzicht vergelijk je showrooms en airco monteurs in Ruisbroek (gemeente Puurs-Sint-Amands, provincie Antwerpen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Puurs, Liezele, Breendonk, Onze-Lieve-Vrouw-Waver, Terhagen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Kom in contact met de voordeligste vakmannen uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis, of op je werk. Je kunt kiezen uit allerlei units die je kunt toepassen. In het gedeelte hieronder behandelen we praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Je vindt op de site ook meer info over: Substituten van een airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Pluspunt hiervan is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Daarnaast is een kostentechnisch een interessante optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Bovendien is er een raam nodig waar de afvoerslang doorheen gaat. Zodoende komt er weer warme lucht de woning in.

 • Systeem is snel aangesloten, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Ruisbroek: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Dit model bestaat uit 2 delen: een binnendeel en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenunit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Het gemak zit ‘m in een uitstekend koelvermogen, een lage geluidsproductie in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit model kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gebruikt bij de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Ruisbroek: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoog rendement.
 • Geluidsarm de gehele woning koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Kies dan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De mogelijkheden staan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Airco toepassingen.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak gebruikt in slaapkamers en zolderruimtes maar ook een optie voor kantoren of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Ruisbroek.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de wand. Het doet vaak denken aan radiatorverwarming. Vaak wordt dit geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat leidt tot een fijne koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1250.

Plafond airco
Ideaal voor grote bedrijfsruimtes en hotels, restaurants & winkels. Het is amper zichtbaar, erg stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1550.

VRF airco’s
Is pas interessant bij locaties met veel individuele ruimtes. Met slechts 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Wordt vaak toegepast in ziekenhuizen en de horeca.

Goedkoopste airco juli 2024 met plaatsing

De tarieven van een airco inclusief montage in Ruisbroek kunnen flink uiteen lopen. De onkosten variëren per type airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Verder is de capaciteit / koelvermogen prijsbepalend. Wanneer de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In het bijgaande overzicht lees je een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen incl. montage bij een airco bedrijf in Ruisbroek. De getoonde prijzen zijn excl. onderhoudsinterval, vullen en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SysteemToelichtingPrijsindicatie
Split airco met buitenunitMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1230 – €1990
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2170 – €2955
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1165 – €2245
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€395 – €835
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€220 – €685
Tabel met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Ruisbroek.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem is te gebruiken middels een mobiele app via WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warme woning in de zomermaanden en wil je wat verkoeling? Laat in die situatie de airconditioner monteren door een vakkundige installateur in Ruisbroek. Wonen, slapen en werken wordt een stuk aangenamer. Daarnaast kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel normaal. De a-merk airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die elke dag van het jaar op een duurzamere manier elke gewenste ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De aanschafkosten hangt af van meerdere aspecten. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de installatie. Ook belangrijk: het jaarlijkse onderhoud. Tenslotte krijg je te maken met een hoger stroomverbruik en daarbij een duurder energiecontract. Houd rekening met een €80 tot €295 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco verschilt per systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een hele woning zijn veel meer stroomvreters wanneer je het vergelijkt met eenvoudige single-split systemen. De innovatieve airco’s van de bekende merken als Daikin werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan oude systemen. Een gemiddeld koelsysteem gebruikt om en nabij de 1,55 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik thuis onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Experts adviseren om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Ruisbroek. Deze monteur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De monteur kijkt o.a. naar expansieventiel, koelvloeistof, verdamper, compressor.

Plaats een reactie