Airco Installatie Puurs

Wil jij het lekker fris houden tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Puurs draagt bij aan een prettig binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze adviseurs verzamel je belangrijke tips en info over de velerlei type modellen in België en bieden wij een handige keuzegids. Verder check je contact- en adresgegevens van plaatselijke installatiebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Je kunt kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn goedkoop en werken direct maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen en buiten deel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast model bij je thuis laten plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.300,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Puurs

De temperaturen in België veranderen flink. In de zomer nemen de temperaturen toe en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een groot aantal Vlamingen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Puurs. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Wil je een airco installeren in Puurs voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker zoek jij snel & eenvoudig de beste installatiebedrijven. Tip: bekijk eerst de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar welke airco past bij mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-puurs-2870

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Klimatisatiesysteem laten installeren? Kies dan een gecertificeerd installatiebedrijf in Puurs (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame monteurs kunnen op elke plek een gedegen klimaatsysteem inregelen. Voorts kun je ze benaderen voor onderhoud en service. In onderstaand overzicht vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Puurs (gemeente Puurs-Sint-Amands, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Liezele, Breendonk, Onze-Lieve-Vrouw-Waver, Terhagen, Reet.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Vind de beste monteurs uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in een woning of kantoorpand. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende uitvoeringen die geschikt kunnen zijn. In het volgende overzicht check je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Lees op deze website ook meer over: Hoe werkt een airco?.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, / plaatselijke oplossing. Het voordeel is dat het direct verkoeling biedt. Er is geen monteur benodigd. Verder is het qua kosten een interessante investering. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidshinder en het toenemende energieverbruik. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Puurs: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Dit model heeft 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. De buitenste unit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnen in de woning plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, een lage geluidsproductie in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit model dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is ideaal voor het koelen van verschillende ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Puurs: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast meerdere ruimtes koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit assortiment bespreken we hieronder. Of bekijk meer informatie over: Kanaal Airco’s.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Probleemloos te monteren, past in praktische elke plek, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral interessant voor de zolder of slaapkamer maar het werkt ook prima in kantoren en andere werkruimtes. Verkrijgbaar vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Puurs.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag op de muur. Het heeft wel iets weg van een standaard warm-water radiator. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof kleinere werkruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen met als gevolg een merkbare koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1225.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote kantoorpanden en horeca en retail. Het is amper zichtbaar, zeer stil, het kost geen ruimte en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Te installeren vanaf €1475.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Wordt vaak toegepast in kantoorruimtes en restaurants.

Goedkoopste airco april 2024 incl. installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Puurs zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen fluctueren sterk per airconditioning product en per leverancier (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen bepalend voor de prijs. Mocht het zo zijn dat een hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst geven wij een actuele prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen incl. installatie bij een airco bedrijf in Puurs. De tarieven zijn exclusief het onderhoud, vullen en vacumeren en elektriciteitskosten. Een voordeliger alternatief is huren.

KoelmethodeBeschrijvingKosten
Split airco met buitenunitEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1245 – €1950
Vaste (Multi) Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2185 – €2960
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1180 – €2260
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €435 – €850
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€245 – €685
Lijst met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Puurs.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze via de buitenunit naar buiten af. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen door gebruikt te maken van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Loop jij ook tegen het probleem aan van een extreme heet huis in de zomermaanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat een airconditioner monteren door een erkende installateur in Puurs. Werken, leven en slapen kan dan stukken comfortabeler. Eveneens zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet uniek meer. De meeste split airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn slimme systemen die – wanneer jij het wil – op milieuvriendelijke wijze een huis kunnen koelen en verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De aanschafkosten wordt gebaseerd a.d.h.v. meerdere factoren. Uiteraard het advies, de airco en de plaatsingskosten. Vergeet niet de kosten van het onderhoud. Verder krijg je te maken met een grotere stroomvraag en daarbij een flink hogere stroomkosten. Deze extra kosten begroten we op €80 tot €265 per huis / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per type installatie en capaciteit / koelvermogen. De geavanceerde modellen verbruiken meer elektriciteit wanneer je het vergelijkt met eenvoudige single-split systemen. De innovatieve airco’s van marktleiders als Carrier werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een normaal koelsysteem moet om en nabij de 1,45 KW stroom per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het algemeen advies is om 1 of 2 jaarlijks inspectie te laten uitvoeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Puurs. Een gecertificeerd bedrijf kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest vervalt de verlengde garantie niet en werkt het systeem op een efficiënte manier. De monteur kijkt naar onderdelen als expansieventiel, compressor, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie