Airco Installatie Mortsel

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Mortsel levert extra verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze pagina vind je vakkundige informatie over de verschillende type oplossingen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Ook faciliteren we contactgegevens van – in de buurt actieve – montagebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en binnenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast systeem in een ruimte installeren kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Mortsel

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers wordt het steeds warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Opvallend veel woningbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Mortsel. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Mortsel voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Op deze pagina vind je snel geschikte monteurs. Tip: bekijk eerst de vragen in de checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Bekijk ook vast of mobiele airco?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Onderzoek de soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-mortsel-2640

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Ga op zoek naar een erkend installatiebedrijf in Mortsel (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De deskundige installatie experts kunnen onder alle omstandigheden een duurzaam klimaatsysteem maken. Bovendien zijn ze te bereiken voor vacumeren en onderhoud. In het onderstaande schema vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Mortsel (gemeente Mortsel, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Aartselaar, Schelle, Hemiksem, Berlaar, Putte.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Vergelijk de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in huis op kantoor of in een winkel. Er zijn allerlei systemen die men kan installeren. Hieronder kan je aan de slag met de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Lees op deze website ook meer over: Plafond Airco.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van een beperkte ruimte, / plaatselijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Verder is het de meest voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: ze produceren veel geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Bovendien moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco Mortsel: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze variant bestaat uit twee onderdelen: een binnen- en buitenunit. De buitenunit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenste unit kan je plaatsen waar je wil. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog rendement, maakt weinig geluid in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit product kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is een uitkomst voor het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Mortsel: Vast element in de woning.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog rendement.
 • Geluidsarm meerdere ruimtes koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Goedkoopste airco.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Zonder problemen te plaatsen, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral interessant voor zolders en slaapkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Mortsel.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het doet vaak denken aan een standaard warm-water radiator. Ideaal voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en initieert een aangename koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Wordt al geplaatst v.a. €1350.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfstoepassingen en eetgelegenheden / winkels. Grotendeels onzichtbaar, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airco / kanaal airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Te installeren vanaf €1525.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Typische toepassingen zijn fitnesscentra en de horeca.

Goedkoopste airco december 2023 met installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Mortsel laten een grote variatie zien. De aanschafprijzen verschillen per model airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Verder is de capaciteit / koelvermogen bepalend voor de prijs. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan als je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel geven wij de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Mortsel. Deze tariefindicaties zijn zonder periodiek onderhoud, reinigen en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ProductOmschrijvingInvestering
Vaste airco (split)Een simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1170 – €2020
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2200 – €2925
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1180 – €2230
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €430 – €875
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€155 – €700
Tabel met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Mortsel.

Top-10 merken december 2023

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit twee units: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco kan je eenvoudig bedienen via een afstandsbediening of App.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Zit jij dus altijd in een warme woning in de vakantieperiode en zou je dit willen koelen? Laat in die situatie de airconditioner installeren door een betrouwbare installateur in Mortsel. Wonen, slapen en werken is zo een stuk prettiger. Daarbij kan het systeem ook verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen wat we steeds meer zien. De meeste split airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – wanneer jij het wil – op een efficiënte manier een ruimte kunnen verwarmen & koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De prijs wordt gebudgetteerd middels meerdere onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de airco en de kosten van de plaatsing. Als tweede heb je het standaard onderhoud. Bovendien heb je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik en daarbij een hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op €90 tot €250 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco fluctueert per soort systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde modellen verbruiken meer elektriciteit dan eenvoudige single-split systemen. De innovatieve airco’s van veel verkochte merken als Mitsubishi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een basis koelsysteem rekent grofweg 1,55 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik ook zelf airco onderhoud uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Wij adviseren om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Mortsel. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf kijkt bijv. naar koelvloeistof, compressor, verdamper, condensor.

Plaats een reactie