Airco Installatie Jisp

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Jisp zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Op dit portaal lees je bruikbare tips en adviezen over de diverse soorten oplossingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Bovendien bekijk je adressen van geschikte specialisten en installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn voordelig maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en een buitendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast apparaat in huis installeren gebeurt al vanaf €1.250,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Jisp

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Steeds meer mensen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Jisp. Slapen, wonen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Jisp voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker check jij snel vakbekwame vakmannen. Bekijk voor het beste advies eerst de onderstaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Lees ook welke airco past bij mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Ontdek de installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-jisp-1546

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een vaste airco laten installeren? Kies dan een vakbekwaam installatiebedrijf in Jisp (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende montagepartners mogen in alle ruimtes een milieuvriendelijk klimaatsysteem samenstellen. Verder dragen ze zorg voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het bijgesloten overzicht vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Jisp (gemeente Wormerland, provincie Noord-Holland). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Zaandijk, Koog aan de Zaan, Markenbinnen, Oostknollendam, Wormer.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Doe een aanvraag bij de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Er bestaan diverse uitvoeringen die kunnen worden geplaatst. Hierna lees je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Lees op deze website ook meer over: Multi split airco’s.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de koeling van kleine plekken, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat je het meteen kunt inzetten. Er is geen monteur benodigd. Bovendien is dit het meest goedkope systeem. De nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Daarnaast moet je een raam open laten waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg daarvan komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Jisp: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het systeembestaat uit twee units: een binnen- en een buitenunit. De buitenste unit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het binnengedeelte wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijke pluspunten zijn een hoog rendement, maakt weinig geluid in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Het systeem dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is perfect voor gebouwen met meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Jisp: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een hoog rendement.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De keuzes kan je in het volgende stukje bekijken. Bekijk ook meer over: Wand Airco.

Wandairco
Een functioneel klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Snel te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook geschikt voor kantoorgebouwen of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1075. Een goedkoop airco systeem in Jisp.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt wel wat op radiatorverwarming. Een uitkomst voor slaapkamers en woonkamersof kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en initieert een aangename gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1125.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en de retail (winkels). Het is optisch mooi weggewerkt, energiezuinig, stil, het neemt geen ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1350.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor locaties met veel individuele ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Vaak gebruikt in fitnesscentra en datacentra.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. monteren

De onkosten van een airco inclusief montage in Jisp zijn nogal verschillend. De tarieven kunnen afwijken per type airconditioning en per installateur (ook verhuur). Daarnaast is het noodzakelijke koelvermogen prijsbepalend. Op het moment dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt zijn de kosten flink hoger dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst geven we een actuele prijsschatting van vijf veel gekozen uitvoeringen incl. montage bij een airco bedrijf in Jisp. De kosten nemen de volgende zaken niet mee: onderhoudsinterval, vacumeren / bijvullen en energiekosten. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductOmschrijvingTarieven
Vaste airco (split)Meest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1240 – €2000
Vaste (Multi) Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2215 – €2920
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1180 – €2230
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €420 – €895
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€175 – €605
Schema met de prijzen van airconditioning in Jisp.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste uitvoeringen kennen twee hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Dit koelsysteem kun je aan en uitzetten door middel van de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aangenaam maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm appartement in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan snel zo’n airco installeren door een erkende installateur in Jisp. Wonen, slapen en werken is dan weer een feestje. Tevens kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel normaal. De meeste split airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op milieuvriendelijke wijze elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De aanschafkosten wordt gebudgetteerd middels velerlei posten. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de installatiekosten. Verder heb je te maken met het standaard onderhoud. Ook noemen we nog een toenemend elektriciteitsverbruik en dus een duurder energiecontract. Dit schatten we op een €75 tot €260 per kalenderjaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per soort installatie en koelvermogen. De systemen voor meerdere ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De moderne airco’s van populaire merken als Toshiba werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een doorsnee koelsysteem benodigd zo’n 1,55 KW stroom per uur.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan je zelf de airco onderhouden? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om 1 keer per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Jisp. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Dan behoud je de verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De installateur controleert onder andere naar verdamper, compressor, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie