Airco Installatie Riksingen

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2023? Een airco kopen in Riksingen draagt bij aan een prettig binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl verzamel je goede tips over de velerlei type oplossingen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook vind je adres- en contactgegevens van geschikte specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat dat koele lucht kan blazen.
 • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen- en een buitendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast systeem in een pand plaatsen regel je al vanaf €1.275,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Riksingen

Het Belgische klimaat wordt anders. Zomers wordt het steeds warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groot aantal mensen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Riksingen. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Riksingen voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl check je binnen no-time deskundige installateurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de airco-checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Check de diverse soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-riksingen-3700

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Wil jij graag een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit uitvoeren door een deskundig installatiebedrijf in Riksingen (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde montagepartners mogen in alle ruimtes het juiste klimaatsysteem inregelen. Bovendien zijn ze te bereiken voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de vergelijker hieronder zoek jij showrooms en airco monteurs in Riksingen (gemeente Tongeren, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Piringen, Overrepen, Nerem, Neerrepen, Mal.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Doe een aanvraag bij de voordeligste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur thuis of op kantoor. Er zijn diverse apparaten die geschikt kunnen zijn. In het volgende overzicht check je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: Pluspunten van airco’s.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de koeling van kleine plekken, / plaatselijke oplossing. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Je kunt alles zelf installeren. Verder is dit het meest goedkope systeem. Belangrijkste nadelen van een monoblock: ze produceren veel geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook is er een raam nodig waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Op die manier ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Riksingen: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze variant bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De unit aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Het gemak zit ‘m in een hoge capaciteit, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit product kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak gekozen voor meerdere ruimtes koelen. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde expert

 • Split airco Riksingen: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Zonder veel kabaal diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties vind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Airco voor in huis.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Simpel te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, relatief goedkoop en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name effectief voor een slaapkamer of zolderverdieping maar zeker ook relevant voor kantoren en andere werkruimtes. Verkrijgbaar vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Riksingen.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag op de muur. Het toont wel overeenkomsten met een een klassieke verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinere kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een beheersbare gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Te installeren vanaf €1150.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, erg stil, het kost geen ruimte en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Aanschaf + montage vanaf €1400.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere fitnesscentra en onderwijs.

Goedkoopste airco september 2023 inclusief plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Riksingen laten een grote variatie zien. De aanschafprijzen kunnen afwijken per categorie airconditioning en per installateur (ook verhuur). Daarnaast is het maximale koelvermogen essentieel. Mocht het zo zijn dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk prijziger dan als je enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst lees je de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Riksingen. Deze kostenindicaties zijn exclusief onderhoudsinterval, navullen en elektriciteitskosten. Eventueel kan je ook huren.

KoelmethodeBeschrijvingKosten
Vaste airco (split)Bestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1210 – €1990
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2145 – €2995
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1105 – €2295
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €420 – €840
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€230 – €625
Tabel met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Riksingen.

Top-10 merken september 2023

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s in Vlaanderen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airconditioner kan je eenvoudig bedienen via een remote controller of WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet huis in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in dat geval de airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Riksingen. Het thuiswerken, slapen en recreëren is zo een stuk prettiger. Daarbij kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags wat we steeds meer zien. De populaire airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik een appartement kunnen koelen of verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De all-in prijs wordt bepaald door velerlei factoren. Natuurlijk het advies, de airco en de montagekosten. Verder heb je te maken met het standaard onderhoud. Daarnaast zul je te maken krijgen met meer elektriciteitsgebruik en daarbij een duurder energiecontract. Gemiddeld betaal je gemiddelde €75 tot €300 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning fluctueert per type installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde modellen verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met instap-modellen. De slimme airco’s van marktleiders als Toshiba hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan oude systemen. Een standaard koelsysteem rekent ongeveer 1,35 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik ook zelf onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar het systeem te laten inspecteren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Riksingen. Deze specialist is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. koelvloeistof, expansieventiel, compressor, verdamper.

Plaats een reactie