Airco Installatie Overrepen

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Overrepen resulteert in een aangenaam binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Via onze airco-vergelijker bekijk je waardevolle tips over de beste soorten toepassingen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook verzamel je de gegevens van erkende installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen- en een buitendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast model in huis installeren kan je al laten doen vanaf €1.275,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Overrepen

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers wordt het steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een toenemend aantal Vlamingen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Overrepen. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. En het werkt veel beter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Overrepen voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker check jij snel en simpel betrouwbare installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de checklist hieronder.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Achterhaald de soorten split systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-overrepen-3700

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit uitvoeren door een vakbekwaam installatiebedrijf in Overrepen (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige montagepartners kunnen overal een duurzaam klimaatsysteem aanbrengen. Verder zijn ze te bereiken voor onderhoud en service. Hieronder in de tabel vergelijk je showrooms en airco monteurs in Overrepen (gemeente Tongeren, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Nerem, Neerrepen, Mal, Lauw, Koninksem.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Vind de interessantste vakmannen uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een woning of kantoorpand. Er bestaan allerlei uitvoeringen die geschikt kunnen zijn. In het volgende overzicht kan je aan de slag met praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Hoe werkt een airco?.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft geen installateur te komen. Eveneens is het de meest voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: ze produceren veel geluid en het hoge stroomverbruik. Tevens moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als bijgevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Overrepen: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het apparaat kent 2 componenten: een binnen- en buitengedeelte. De buitenste unit monteer je buiten aan de gevel. De binnenste unit kan overal worden opgehangen. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk koelrendement, geen geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Dit apparaat dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak gekozen voor het koelen van meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Overrepen: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan adviseren wij een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit assortiment vind je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Kanaal Airco’s.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Gemakkelijk te installeren, past in praktische elke plek, laag geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral toegepast in slaapkamers en zolderruimtes maar ook een optie voor kantoren en andere werkruimtes. Verkrijgbaar vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Overrepen.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag op de muur. Het toont wel overeenkomsten met een radiatorverwarming. Ideaal voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorpanden. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat leidt tot een prettige gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Compleet geïnstalleerd vanaf €1025.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabrieken / kantoren en horeca en retail. Het zijn geen in het oog springende units, extreem stil, het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1550.

VRF airco’s
Is pas interessant bij de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. kantoorruimtes en hotels.

Goedkoopste airco april 2024 incl. installatie

De prijzen van een airco inclusief montage in Overrepen variëren enorm. De aanschafprijzen fluctueren sterk per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het noodzakelijke koelvermogen essentieel. In de situatie waarbij de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan als je een mobiele luchtkoeler aanschaft. Hieronder in de tabel check je de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen incl. montage bij een airco bedrijf in Overrepen. De tarieven houden geen rekening met het onderhouden van het systeem, schoonmaakkosten en elektriciteitskosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ProductOmschrijvingOnkosten
Split airco met buitenunitEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1180 – €1960
Vaste (Multi) Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2140 – €2960
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1205 – €2230
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€435 – €840
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€220 – €695
Tabel met de prijzen van aannemers airconditioning in Overrepen.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco?
De meeste modellen in Vlaanderen kennen 2 units: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco is aan te zetten door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koele lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij ook een warme woning in de vakantieperiode en wil je wat verkoeling? Laat dan snel zo’n airconditioner plaatsen door een erkende installateur in Overrepen. Wonen, (thuis)werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarnaast kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags wat we steeds meer zien. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – wanneer jij het wil – op een duurzamere manier een ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De prijs wordt gebudgetteerd middels vele posten. Om te beginnen het advies, de airco en de installatiekosten. Vergeet niet het benodigde onderhoud. Tenslotte zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag met als bijgevolg een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je ongeveer €80 tot €265 per kalenderjaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van airconditioning wijkt af per type opstelling en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde modellen gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen de kleine modellen. De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als Hitachi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een standaard koelsysteem verbruikt plusminus 1,55 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het algemeen advies is om een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Overrepen. Deze expert kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. De installateur kijkt naar onderdelen als compressor, koelvloeistof, condensor, verdamper.

Plaats een reactie