Airco Installatie Erp

Wil je het graag koel houden tijdens de warmere dagen? De juiste airco kopen in Erp resulteert in een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Op deze website verstrekken wij bruikbare tips en info over de beste toepassingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens check je gegevens van geschikte specialisten en installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing dat je hele woning kan koelen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat in huis installeren gebeurt al vanaf €1.350,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Erp

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. In de zomer nemen de temperaturen toe en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een toenemend aantal consumenten nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Erp. Met airconditioning leven, werken en slapen biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Erp voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker bekijk je razendsnel vakbekwame monteurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de airco-checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Bekijk de verschillende soorten split systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-erp-5469

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een vakbekwaam installatiebedrijf in Erp (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde monteurs kunnen in elke gewenste ruimte het juiste klimaatsysteem maken. Daarnaast dragen ze zorg voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het bijgaande overzicht vind jij showrooms en airco monteurs in Erp (gemeente Meierijstad, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Veghel, Wilbertoord, Sint Hubert, Langenboom, Mill.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Check de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis op kantoor of in een winkel. Je hebt de keuze uit diverse soorten producten die je kunt toepassen. Hieronder vind je meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Airco aanbiedingen.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je kunt alles zelf installeren. Bovendien is het een voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het toenemende energieverbruik. Verder is er een raam nodig waar de afvoerslang doorheen gaat. Daardoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct plug & play, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Erp: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het split systeem kent 2 units: een binnendeel en een buitendeel. De buitenunit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnen in de woning plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk koelrendement, geen geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Het systeem verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is een uitkomst voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak toegepast bij gebouwen met meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Erp: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Laag energieverbruik en een hoog rendement.
 • Geluidsarm diverse ruimtes verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De mogelijkheden vind je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Multi split airco’s.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor thuis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Moeiteloos te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapkamers en zolderruimtes maar ook geschikt voor kantoren en andere werkruimtes. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Erp.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt een beetje op radiatorverwarming. Wordt doorgaans geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere werkruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht met als gevolg een aangename koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Te installeren vanaf €1325.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote kantoorpanden en de retail (winkels). Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Compleet geïnstalleerd vanaf €1300.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Breed inzetbaar voor o.a. utiliteitsgebouwen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco april 2024 incl. plaasen

De prijzen van een airco inclusief montage in Erp lopen zeer uiteen. De tarieven verschillen per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het maximale koelvermogen prijsbepalend. Als de hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger dan als je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In onderstaand overzicht geven we de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Erp. De prijzen houden geen rekening met het onderhoud, navullen en elektriciteitskosten. Eventueel kan je ook huren.

SoortOmschrijvingOnkosten
Split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1155 – €1980
Vaste (Multi) Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2220 – €2985
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1195 – €2235
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €410 – €820
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€230 – €690
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Erp.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen kennen 2 units: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Dit koelsysteem kan je eenvoudig bedienen door middel van de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht verbetert het comfort in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij ook een heet appartement in de zomermaanden en wil je wat verkoeling? Laat in dat geval de airconditioner installeren door een STEK installateur in Erp. Slapen, wonen en werken is dan weer een feestje. Tevens zorgt het voor warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren wat we steeds meer zien. De nieuwste airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn geavanceerdere systemen die altijd en overal op een duurzamere manier een ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De aanschafkosten hangt af van velerlei bouwstenen. Natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de installatie. Vergeet niet een onderhoudscontract. Bovendien krijg je te maken met een hoger stroomverbruik en daarbij een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op een €80 tot €280 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per type opstelling en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een hele woning verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige single-split systemen. De moderne airco’s van marktleiders als Daikin werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een gemiddeld koelsysteem benodigd om en nabij de 1,55 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik ook zelf de airco onderhouden? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Experts adviseren om 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Erp. Deze expert helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Als je dat doet kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De vakman controleert onder andere naar condensor, compressor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie