Airco Installatie Rien

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Rien zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze website check je concrete tips over de diverse soorten oplossingen en een handig keuzeadvies. Tevens verstrekken wij de gegevens van erkende installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn voordelig maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en een buitendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast apparaat in huis installeren wordt al gedaan vanaf €1.375,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Rien

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groeiend aantal woningbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Rien. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Rien voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker vind je snel & eenvoudig erkende vakmannen. Tip: bekijk eerst de onderstaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Check ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Check de diverse type installaties.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-rien-8641

Monteurs en installateurs uit de regio
Airco laten installeren? Ga op zoek naar een erkend installatiebedrijf in Rien (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze erkende monteurs kunnen in elke gewenste ruimte het juiste klimaatsysteem integreren. Ook kun je ze benaderen voor het onderhoud en afvullen. In de vergelijker hieronder vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Rien (gemeente Súdwest-Fryslân, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Wiuwert, Britswert, Boazum, Ysbrechtum, Tirns.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Bekijk de interessantste vakmannen uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis, winkel, kantoor, etc. We kennen diverse soorten units die je kunt toepassen. Hierna lees je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op de website vind je ook meer info over: Zuinigste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of als tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Daarnaast is dit de meest goedkope oplossing. De minpunten van monoblock zijn: het geluid dat het systeem produceert en het toenemende energieverbruik. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct plug & play, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Rien: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het systeemkent twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. De buitenunit monteer je buiten aan de gevel. Het binnengedeelte wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De meest genoemde voordelen zijn een hoog rendement, een laag geluidsniveau (de compressor hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit product kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gebruikt bij slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak toegepast bij de gehele woning. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Rien: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. Dezevind je hieronder. Bekijk ook meer over: Airco soorten.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor thuis. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Probleemloos te monteren, werkt in alle ruimtes, is voordelig in aanschaf en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak gebruikt in slaapkamers en zolderruimtes maar zeker ook relevant voor kantoren en de retail. Verkrijgbaar vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Rien.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het heeft wel iets weg van een verwarming. Een uitkomst voor slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen wat resulteert in een constante koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1250.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabrieken / kantoren en winkels. Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, neemt geen functionele ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1325.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juli 2024 inclusief monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Rien variëren enorm. De onkosten wisselen per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In het geval dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is de prijs en stuk hoger dan als je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de lijst hieronder check jij een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Rien. Deze prijsindicaties zijn exclusief het onderhoud, vullen en verbruikte stroom. Eventueel kan je ook huren.

KoelmethodeOmschrijvingKosten
Split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1150 – €2040
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2145 – €2930
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1165 – €2280
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€425 – €835
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€205 – €695
Schema met de tarieven van airconditioning in Rien.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco?
De meeste modellen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airco kan je eenvoudig bedienen a.d.h.v. een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een hete woning in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Zet dan de volgende stap en laat de airco installeren door een goede installateur in Rien. Thuiswerken, slapen en leven is dan veel fijner. Bovendien kan je het gebruiken als verwarming in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig niet speciaal meer. De nieuwste airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Het alternatief is een warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een duurzamere manier een ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De aanschafkosten wordt bepaald door velerlei onderdelen. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de installatie. Daarbij komt nog de kosten van het onderhoud. Verder moet je rekening houden met een toenemend elektriciteitsverbruik wat resulteert in een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Dit schatten we op een €75 tot €290 bij normaal gebruik.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per soort systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes gebruiken veel meer stroom vergeleken met eenvoudige single-split systemen. De beste airco’s van veel verkochte merken als Midea zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een basis koelsysteem benodigd circa 1,60 KW elektriciteit per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik ook zelf onderhoud plegen aan mijn airco? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om 2-jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Rien. Deze expert is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. De monteur kijkt o.a. naar compressor, expansieventiel, verdamper, condensor.

Plaats een reactie