Airco Installatie Wiuwert

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Wiuwert kan enorm helpen voor een aangenaam binnenklimaat thuis of op kantoor. Hier faciliteren we vakkundige tips en adviezen over de meest gebruikte soorten producten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Bovendien lees je de gegevens van – in deze gemeente actieve – montagebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Je kunt kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn goedkoop en werken direct maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een buiten- en een binnendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast apparaat in huis in plaatsen kan al vanaf €1.375,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Wiuwert

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De warmte in de zomers neemt toe en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Meer en meer Hollanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Wiuwert. Met airconditioning leven, werken en slapen biedt ontzettend veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Wiuwert voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via onze vergelijker zoek jij snel en simpel de beste vakmensen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de onderstaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook welke airco past bij mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Bekijk de verschillende soorten systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-wiuwert-8637

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Kies voor een ervaren installatiebedrijf in Wiuwert (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende installateurs kunnen in elke woning / kantoor een geschikt klimaatsysteem aanbrengen. Voorts zijn ze te bereiken voor het onderhoud en afvullen. In de onderstaande tabel vergelijk je showrooms en airco monteurs in Wiuwert (gemeente Súdwest-Fryslân, provincie Friesland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Britswert, Boazum, Ysbrechtum, Tirns, Loënga.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Vergelijk de populairste monteurs uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een appartement / huis of werkomgeving. We kennen diverse units die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hieronder lees je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Beste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de verkoeling van kleine ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat het meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzo is het een betaalbare optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: een hoog geluidsniveau en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Tevens is er een raam nodig waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Wiuwert: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze variant bestaat uit 2 elementen: een binnen en buiten deel. De unit buiten de woning wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnen in de woning hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Het gemak zit ‘m in een hoog koelvermogen, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt immers buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit product kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Wiuwert: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoge koelcapaciteit.
 • Fluisterstil diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan adviseren wij een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De meest populaire opties kan je in het volgende stukje bekijken. Bekijk ook meer over: Airco aanbiedingen.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor thuis. Bevestig de unit hoog aan de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Zonder problemen te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in winkels en horeca. Verkrijgbaar vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Wiuwert.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de grond. Het toont wel overeenkomsten met een een normale verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in slaap- en woonkamers of kleinschalige werkunits. De lucht wordt naar boven geblazen en initieert een merkbare koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1075.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, tochtloos, stil het staat niet in de weg en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Aanschaf + montage vanaf €1425.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Typische toepassingen zijn kantoren en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juli 2024 inclusief monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Wiuwert kunnen flink uiteen lopen. De aanschafprijzen wisselen per type airconditioning en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Op het moment dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt zijn de kosten flink hoger dan als je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In onderstaand overzicht geven we een actuele prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Wiuwert. De prijzen houden geen rekening met het onderhoud, reinigingskosten en stroomverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

TypeToelichtingOnkosten
Vaste airco (split)Bestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1210 – €1975
Vaste (Multi) Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2135 – €2990
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1125 – €2265
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€420 – €875
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €205 – €675
Tabel met de prijzen van airconditioning in Wiuwert.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste modellen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner is gemakkelijk te bedienen a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg hete woning in de vakantieperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in die situatie de airconditioner monteren door een STEK installateur in Wiuwert. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan veel fijner. Eveneens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet speciaal meer. De populaire airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal op een energiezuinige manier een appartement kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs wordt bepaald door vele onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de airco en de kosten van de montage. Ook krijg je te maken met het jaarlijkse onderhoud. Ook heb je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik wat resulteert in een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op €90 tot €285 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per type opstelling en rendement / koelvermogen. De systemen voor meerdere ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom vergeleken met eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van veel verkochte merken als Panasonic hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een normaal koelsysteem moet om en nabij de 1,40 KW elektriciteit per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik ook zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Experts adviseren om elke paar jaar het systeem te laten inspecteren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Wiuwert. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De vakman inspecteert o.a. compressor, condensor, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie