Airco Installatie Haaren

Op zoek naar geschikte airconditioning in je woning? De juiste airco kopen in Haaren draagt bij aan een aangename temperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze adviseurs vind je nuttige informatie over de verscheidene soorten toepassingen en bieden wij een handige keuzegids. Tevens tref je gegevens van regionale specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een systeem waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Er zijn 2 opties: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en binnengedeelte. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airco in de woning installeren kan je al laten doen vanaf €1.375,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Haaren

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Opvallend veel Hollanders nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Haaren. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. En het werkt veel beter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Haaren voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal zoek jij eenvoudig betrouwbare installatiebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Ontdek de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-haaren-5076

Monteurs en installateurs uit de regio
Een vaste airco laten installeren? Kies dan een deskundig installatiebedrijf in Haaren (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige monteurs mogen in alle ruimtes een uitstekend klimaatsysteem integreren. Daarnaast zorgen zij voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de bijgaande tabel zoek jij showrooms en airco monteurs in Haaren (gemeente Haaren, provincie Noord-Brabant). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Oisterwijk, Goirle, Tilburg, Geertruidenberg, Drimmelen.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Handelsonderneming P. van de SandenStationstraat 315071BSUdenhout
Cool Industries BVZandacker 105061KWOisterwijk
TIS InstallatietechniekTilburgseweg 61/615051ABGoirle
Opsomming met airco montagebedrijven Haaren vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Doe een aanvraag bij de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis, of op je werk. Er zijn veel verschillende soorten uitvoeringen die je kunt kiezen. In het gedeelte hierna tref je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Je vindt op de site ook meer info over: Airco bestellen.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op zeer specifieke plekken. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evengoed is het de meest voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het gebruikt relatief veel stroom. Tevens heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Op die manier ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Haaren: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 elementen: een binnen- en een buitenunit. De unit buitenshuis plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenste unit kan je plaatsen waar je wil. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, maakt weinig geluid in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Het systeem verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gebruikt bij de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Haaren: Vast element in huis.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met een laag geluidsniveau meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden staan hieronder weergegeven. Bekijk ook meer over: Airco inbouwen.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor thuis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Probleemloos te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, is voordelig in aanschaf en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak gebruikt in slaapkamers en zolderruimtes maar ook geschikt voor winkels, de horeca of kantoren. Verkrijgbaar vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Haaren.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een verwarming. Is uitermate geschikt voor woonvertrekken en slaapkamers of thuiskantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat leidt tot een aangename koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1375.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote kantoorpanden en horeca en retail. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, erg stil, het neemt geen ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Wordt al geplaatst v.a. €1350.

VRF airco’s
Is pas interessant bij locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn winkels en de horeca.

Goedkoopste airco juni 2021 incl. plaatsing

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Haaren variëren enorm. De totale kosten verschillen per airconditioning methode en per montagepartner (ook verhuur). Bovendien is het maximale koelvermogen prijsbepalend. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk prijziger dan wanneer je een mobiele aircooler aanschaft. In het schema hierna lees je een actuele prijsschatting van 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Haaren. De kosten zijn exclusief het onderhouden van het systeem, vullen en vacumeren en verbruikte stroom. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SysteemBeschrijvingInvestering
Vaste airco (split)Vast model met binnen- en buitengedeelte.€1175 – €2045
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2200 – €2975
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1200 – €2290
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €405 – €870
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €200 – €640
Overzicht met de geschatte kosten van airconditioning in Haaren.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten bestaan uit 2 delen: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airco kun je aan en uitzetten door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Koude lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een heet huis in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat een airconditioner plaatsen door een goede installateur in Haaren. Wonen, slapen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarbij geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet uniek meer. De bekende airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die het hele jaar door op een efficiënte manier elke gewenste ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De totale prijs wordt bepaald door meerdere posten. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de installatie. Daarbovenop komt nog het jaarlijkse onderhoud. Ook moet je rekening houden met een grotere stroomvraag wat zorgt voor een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op gemiddelde €70 tot €250 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning is anders per type installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes vragen meer stroom wanneer je het vergelijkt met de kleine modellen. De beste airco’s van a-merken als Daikin hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een standaard koelsysteem benodigd grofweg 1,40 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik in huis de airco onderhouden? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Onze tip: kies ervoor om 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Haaren. Deze vakman kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De specialist kijkt naar onderdelen als compressor, expansieventiel, verdamper, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie