Airco Installatie Ekeren

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Ekeren biedt een comfortabel binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op Aircorevolutie.nl verzamel je uitgebreide info over de meest gebruikte soorten producten in België en een handig keuzeadvies. Eveneens bieden wij adressen van erkende specialisten en installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn goedkoop en werken direct maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en buitenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast model in een appartement installeren is al mogelijk vanaf €1.250,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Ekeren

Het Belgische klimaat wordt anders. We hebben structureel warmere zomers en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een toenemend aantal Belgen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Ekeren. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Ekeren voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool zoek je binnen no-time deskundige montagebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst onze handige checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie ook vast of mobiele airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Bekijk de verschillende type installaties.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-ekeren-2180

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een deskundig installatiebedrijf in Ekeren (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde monteurs kunnen in elke gewenste ruimte een uitstekend klimaatsysteem samenstellen. Tevens staan ze open voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het overzicht hieronder zoek jij showrooms en airco monteurs in Ekeren (gemeente Antwerpen, provincie Antwerpen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Merksem, Borgerhout, Deurne, Burcht, Zandvliet.

FirmaAdresPostcodePlaats
HelfaWilgehoevestraat 302180Ekeren
Installatiebedrijf Van Der PlasKasterveldenstraat 612170Merksem
KlimathomeEugeen Meeusstraat 1122170Merksem
Gegevens van airco montagebedrijven Ekeren vergelijken

Extra koeling in huis?

Check de beste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. We onderscheiden allerlei apparaten die men kan installeren. Hieronder behandelen we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Vullen van de airco.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de koeling van kleine plekken, of als tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Bovendien is het een relatief goedkope oplossing. De nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Tevens heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang uit kan hangen. Negatief effect: hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Systeem is snel aangesloten, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Ekeren: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het apparaat bestaat uit 2 elementen: een buiten- en binnenunit. De unit buitenshuis wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenunit kan overal worden opgehangen. De meest genoemde voordelen zijn een hoge capaciteit, slechts weinig lawaai in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Het systeem verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gekozen voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Ekeren: Vast element in de woning.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Geluidsarm het hele huis verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dezebespreken we hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco zonder buitenunit.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Probleemloos te monteren, past in praktische elke plek, relatief goedkoop en het verspreidt de lucht uitstekend. Werkt zeer efficiënt in een slaapkamer of zolderverdieping maar zeker ook relevant voor kantoorgebouwen of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Ekeren.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een normale verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinschalige kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat zorgt voor een aangename koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1125.

Plafond airco
Ideaal voor fabrieken / kantoren en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, erg stil, neemt geen functionele ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Te installeren vanaf €1350.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn sportscholen en onderwijs.

Goedkoopste airco augustus 2022 incl. monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Ekeren zijn heel divers. De aanschafprijzen verschillen per soort airconditioning en per leverancier (ook verhuur). In aanvulling daarop is het gevraagde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk duurder in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In het bijgaande overzicht geven wij een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen incl. montage bij een airco bedrijf in Ekeren. Deze tariefindicaties zijn exclusief het onderhoud, vullen en vacumeren en de stroomkosten. Een voordeliger alternatief is huren.

SoortBeschrijvingPrijsindicatie
Split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1230 – €1985
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2175 – €2930
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1150 – €2280
Mobiele airco’sBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €390 – €875
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€205 – €615
Schema met de tarieven van aannemers airconditioning in Ekeren.

Top-10 merken augustus 2022

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen hebben 2 bestanddelen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze via de buitenunit naar buiten af. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Dit koelsysteem kun je aan en uitzetten aan de hand van een afstandsbediening of App.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koude lucht verbetert het comfort in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij ook een warm huis in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in die situatie een airco plaatsen door een goede installateur in Ekeren. Slapen, wonen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarnaast geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags bijna de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die zo op een duurzamere manier een woning kunnen koelen of verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De uiteindelijke prijs wordt bepaald door meerdere factoren. Natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de installatiekosten. Ook belangrijk: het standaard onderhoud. Ook heb je te dealen met een hoger stroomverbruik wat zorgt voor een iets hogere energienota. Dit schatten we op om en nabij de €95 tot €275 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning wijkt af per type opstelling en rendement / koelvermogen. De geavanceerde systemen zijn veel meer stroomvreters als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van populaire merken als De’Longhi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een gemiddeld koelsysteem rekent bij benadering 1,40 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in huis airco onderhoud uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Ekeren. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De monteur kijkt bijv. naar koelvloeistof, verdamper, compressor, condensor.

Plaats een reactie