Airco Installatie Tytsjerk

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in de zomer? Een airco kopen in Tytsjerk draagt bij aan een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Op Aircorevolutie.nl verstrekken wij uitgebreide tips en info over de verschillende soorten producten en een uitgebreid keuzeadvies. Mede check je adressen van plaatselijke installatiebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn toepasbaar op elk type ruimte maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste airconditioner in een pand plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.300,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Tytsjerk

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Opvallend veel huizenbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Tytsjerk. Slapen, wonen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Tytsjerk voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via onze vergelijker zoek jij snel & eenvoudig bekwame monteurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Check ook vast of mobiele airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Ontdek de soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-tytsjerk-9255

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil je een airco laten installeren? Zoek hiervoor een professioneel installatiebedrijf in Tytsjerk (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De gespecialiseerde montage experts kunnen overal een efficiënt klimaatsysteem integreren. Tevens dragen ze zorg voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de bijgaande tabel tref jij showrooms en airco monteurs in Tytsjerk (gemeente Tytsjerksteradiel, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Hurdegaryp, Burgum, Frieschepalen, Siegerswoude, Ureterp.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Vergelijk de beste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Je hebt de keuze uit allerlei apparaten die kunnen worden geplaatst. Hieronder kan je aan de slag met de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Verplaatsbare airco.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine ruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Eveneens is het de meest voordelige keuze. De minpunten van monoblock zijn: het geluid dat het systeem produceert en het hoge stroomverbruik. Verder heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Daardoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Tytsjerk: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het apparaat kent 2 componenten: een buiten- en een binnendeel. De buitenste unit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnenshuis hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, geen geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit type kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is handig voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is ideaal voor het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde expert

 • Split airco Tytsjerk: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Duurzaam, energiezuinig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Met weinig geluid meerdere ruimtes koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Kies dan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit aanbod kan je hieronder vinden. Of bekijk meer informatie over: Airco zonder slang.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Zonder problemen te monteren, werkt in alle ruimtes, is een aantrekkelijke investering en een uitstekende luchtverspreiding. Met name interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en de retail. Compleet geïnstalleerd vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Tytsjerk.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of op radiator hoogte. Het lijkt in de basis erg op verwarming of radiator aan de wand. Een uitkomst voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige werkunits. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte met als gevolg een beheersbare koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1375.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, extreem stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1375.

VRF airco’s
Geschikt voor locaties met veel individuele ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Geschikt voor onder andere winkels en datacentra.

Goedkoopste airco februari 2024 inclusief installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Tytsjerk zijn nogal verschillend. De kosten variëren per model airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Tevens is het maximale koelvermogen doorslaggevend. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger in vergelijk met een situatie waarbij jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de lijst hieronder tref jij een prijsaanduiding voor 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Tytsjerk. De tarieven zijn zonder periodiek onderhoud, vullen en vacumeren en elektriciteitskosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SoortOmschrijvingOnkosten
Vaste airco (split)Vast model met binnen- en buitengedeelte.€1205 – €2020
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2175 – €2920
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1165 – €2255
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€385 – €800
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€155 – €645
Overzicht met de geschatte prijzen van airconditioning in Tytsjerk.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste apparaten hebben 2 bestanddelen: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem is te gebruiken via de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij te maken met een warm huis in juni tot september en zou je dit willen koelen? Laat dan direct zo’n airco monteren door een betrouwbare installateur in Tytsjerk. Slapen, wonen en werken is zo een stuk prettiger. Bovendien kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel gewoon. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – op een duurzamere manier een ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De uiteindelijke prijs hangt af van verschillende onderdelen. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de plaatsing. Vergeet niet een onderhoudscontract. Tenslotte krijg je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik met als gevolg een hogere energierekening. Ga maar uit van plusminus €75 tot €305 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per soort installatie en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De systemen voor een hele woning verbruiken meer elektriciteit wanneer je het vergelijkt met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van marktleiders als Hitachi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een doorsnee koelsysteem rekent rond de 1,60 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan je zelf onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Onze tip: kies ervoor om eens per 2 jaar het systeem te laten inspecteren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Tytsjerk. Deze vakman verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende behoud je de verlengde garantie en een goede werking. De installateur kijkt o.a. naar expansieventiel, compressor, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie