Airco Installatie Spaarndam

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen van 2024? Een goed werkende airco kopen in Spaarndam draagt bij aan een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Op dit portaal verzamel je waardevolle tips en info over de velerlei type apparaten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Daarnaast faciliteren we gegevens van – in de omgeving werkzame – installatiebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Je kunt kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een buiten- en binnengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airconditioner in een appartement installeren is al mogelijk vanaf €1.250,00.

Vind een specialist

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Spaarndam

Het Nederlandse klimaat wordt anders. Zomers worden warmer en warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groeiend aantal huizenbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Spaarndam. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Spaarndam voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via deze website zoek je binnen no-time de beste monteurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de airco-checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Check de diverse type installaties.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-spaarndam-2063

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil jij graag een airco laten installeren? Kies dan een vakbekwaam installatiebedrijf in Spaarndam (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame monteurs mogen in alle ruimtes een effectief klimaatsysteem inregelen. Bovendien dragen ze zorg voor vacumeren en onderhoud. In de lijst hieronder bekijk jij showrooms en airco monteurs in Spaarndam (gemeente Haarlem, provincie Noord-Holland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Overveen, Velserbroek, Driehuis, Velsen-Zuid, IJmuiden.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Offertes van de beste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling thuis of op kantoor. Er zijn meerdere units die mogelijk interessant zijn. In onderstaande tekst kan je aan de slag met meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Lees op deze website ook meer over: Airco inbouwen.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de verkoeling van kleine ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het direct verkoeling biedt. Er is geen monteur benodigd. Ook is het een betaalbare optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze maken relatief veel geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Op die manier ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Spaarndam: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het split systeem bestaat uit 2 delen: een buiten- en een binnendeel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog rendement, geen geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit type kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is perfect voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor de gehele woning. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Spaarndam: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Geluidsarm meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dezestaan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Airco voor thuis.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Simpel te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, een voordelig systeem en een uitstekende luchtverspreiding. Met name interessant voor zolders en slaapkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoorgebouwen of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Spaarndam.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het doet vaak denken aan verwarming of radiator aan de wand. Een uitkomst voor slaap- en woonkamers of kleine kantoorruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht met als gevolg een aangename koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1300.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grotere kantoren en de retail (winkels). Het zijn geen in het oog springende units, fluisterstil, neemt geen functionele ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Te installeren vanaf €1350.

VRF airco’s
Geschikt voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in winkels en datacentra.

Goedkoopste airco februari 2024 met installatie

De kosten van een airco inclusief montage in Spaarndam liggen nogal uiteen. De aanschafprijzen zijn weer anders per airconditioning methode en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is de capaciteit / koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Op het moment dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt ben je duurder uit dan als je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het overzicht hieronder bieden wij een actuele prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Spaarndam. Deze kostenindicaties zijn exclusief het onderhouden van het systeem, reinigingskosten en stroomverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

ModelOmschrijvingKosten
Single split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1235 – €1960
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2210 – €2905
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1180 – €2300
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€405 – €865
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €225 – €660
Tabel met de prijzen van airconditioning in Spaarndam.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco?
De meeste apparaten bestaan uit 2 elementen: een binnen- en buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kan je eenvoudig bedienen aan de hand van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koele lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij ook een erg hete woning in juni tot september en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airconditioner plaatsen door een erkende installateur in Spaarndam. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Tevens kan het systeem ook verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel veel voorkomend. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die – wanneer jij het wil – op een duurzamere manier elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De all-in prijs hangt af van een aantal factoren. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de plaatsing. Ook krijg je te maken met het standaard onderhoud. Ook zul je te maken krijgen met meer elektriciteitsgebruik wat resulteert in een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Deze extra kosten begroten we op ongeveer €95 tot €305 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco wijkt af per type systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis verbruiken natuurlijk meer stroom als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De beste airco’s van populaire merken als Carrier zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een basis koelsysteem gebruikt circa 1,60 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik in de woning onderhoud aan de airco uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Experts adviseren om 1 keer per 2 jaar een inspectie in te plannen door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Spaarndam. De installateur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zo behoud je de verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De vakman kijkt bijv. naar koelvloeistof, condensor, verdamper, compressor.

Plaats een reactie