Airco Installatie Jislum

Wil jij het lekker fris houden in de zomer? Een airco kopen in Jislum biedt een aangename temperatuur en schone lucht thuis of op kantoor. Op Aircorevolutie.nl lees je vakkundige informatie over de diverse type apparaten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Daarnaast bekijk je adressen van regionale montagebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en buitenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat in huis in plaatsen kan al vanaf €1.325,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Jislum

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomers worden steeds warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groeiend aantal huizenbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Jislum. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Jislum voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Op deze pagina tref je snel en simpel bekwame vakmensen. Wij adviseren om te beginnen met de vragen in de checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Voor meer info spring naar welke airco past bij mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Check de diverse type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-jislum-9177

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in een woning? Ga op zoek naar een deskundig installatiebedrijf in Jislum (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze professionele monteurs kunnen in elk gebouw of woning een uitstekend klimaatsysteem inregelen. Bovendien dragen ze zorg voor groot onderhoud en reparatie. In het bijgaande overzicht zoek je showrooms en airco monteurs in Jislum (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Lichtaard, Reitsum, Ginnum, Hegebeintum, Ferwert.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
CSA KoeltechniekTsjerkestrjitte 109145RETernaard
FHT Filter- & AfzuigtechniekNijbuorren 209145RLTernaard
WTRD Techno Service BVKolkensloane 1/A9114AGDriezum
Overzicht met airco montagebedrijven Jislum vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Check de aantrekkelijkste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. We onderscheiden meerdere units waar je uit kunt kiezen. In het gedeelte hieronder behandelen we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Bekijk ook meer info over: Alternatieven van een airco.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen monteur benodigd. Ook is dit de meest goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Bovendien moet je een raam open laten waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Jislum: Eenvoudig te verrijden.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Dit model bestaat uit twee delen: een buiten- en binnenunit. Het gedeelte aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenunit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De installatie dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

 • Split airco Jislum: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast de gehele woning koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Koeltechniek.

Wandairco
Een handig koel / klimaatsysteem voor in huis. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Eenvoudig te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren en de retail. Geïnstalleerd vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Jislum.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt een beetje op een standaard warm-water radiator. Ideaal voor slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorpanden. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte met als gevolg een fijne koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1050.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en hotels, restaurants & winkels. Het is amper zichtbaar, erg stil, het staat niet in de weg en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning / kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1350.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn fitnesscentra en hotels.

Goedkoopste airco februari 2023 inclusief installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Jislum zijn nogal verschillend. De totale kosten wisselen per airconditioning product en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het gevraagde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger in verhouding tot gevallen waarbij je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de tabel check jij een prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Jislum. Deze kostenindicaties houden geen rekening met jaarlijks onderhoud, reinigen en stroomverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

SoortOmschrijvingPrijsindicatie
Split-aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1225 – €2000
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2130 – €2980
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1200 – €2210
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €430 – €860
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€195 – €620
Lijst met de geschatte prijzen van airconditioning in Jislum.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Op welke manier werkt een airco?
De meeste airco’s kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem kan men activeren door middel van een mobiele app via WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij te maken met een erg heet huis in juni tot september en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan snel zo’n airconditioner plaatsen door een betrouwbare installateur in Jislum. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan veel fijner. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet speciaal meer. De lucht-lucht airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal op een duurzamere manier een appartement kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De uiteindelijke prijs wordt bepaald door velerlei bouwstenen. Als eerste heb je natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de installatiekosten. Als tweede heb je het benodigde onderhoud. Tevens moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik wat resulteert in een hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op een €95 tot €290 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per soort installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor een hele woning verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met instap-modellen. De beste airco’s van marktleiders als Daikin zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een standaard koelsysteem verbruikt plusminus 1,60 KW stroom voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik thuis airco onderhoud uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Experts adviseren om eens per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Jislum. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zodoende kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en een goede werking. De specialist kijkt bijv. naar verdamper, compressor, expansieventiel, condensor.

Plaats een reactie