Airco Installatie Reitsum

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling in de zomer? Een goed werkende airco kopen in Reitsum resulteert in een aangenaam binnenklimaat in huis, of op je werk. Op dit portaal vind je nuttige info over de beste systemen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook verzamel je de gegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een systeem dat je hele woning kan koelen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten installeren is al mogelijk vanaf €1.200,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Reitsum

Het Nederlandse klimaat wordt anders. We hebben structureel warmere zomers en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groeiend aantal consumenten kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Reitsum. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Reitsum voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Op deze pagina zoek je snel & eenvoudig lokale vakmannen. Wij adviseren om te beginnen met de bijgaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Check ook welke airco past bij mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Check de diverse mogelijkheden.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-reitsum-9175

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in huis? Zoek hiervoor een vakkundig installatiebedrijf in Reitsum (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige installatie experts kunnen overal een effectief klimaatsysteem maken. Bovendien regelen ze bijvullen en algemeen onderhoud. In de onderstaande tabel bekijk je showrooms en airco monteurs in Reitsum (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Ginnum, Hegebeintum, Ferwert, Blije, Buren.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
CSA KoeltechniekTsjerkestrjitte 109145RETernaard
FHT Filter- & AfzuigtechniekNijbuorren 209145RLTernaard
WTRD Techno Service BVKolkensloane 1/A9114AGDriezum
Opsomming met airco montagebedrijven Reitsum vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Vergelijk de voordeligste aanbieders uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis op kantoor of in een winkel. We kennen een aantal verschillende uitvoeringen die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hierna tref je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Bekijk ook meer info over: Wat is airco?.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzo is het een betaalbare optie. De nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en je gebruikt vrij veel stroom. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Negatief effect: hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Het is direct plug & play, gelijk effect.
 • Mobiele airco Reitsum: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het split systeem heeft 2 onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De buitenste unit monteer je buiten aan de gevel. De unit binnen in de woning kan overal worden opgehangen. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, maakt weinig geluid in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het energieverbruik is relatief laag. De installatie kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gekozen voor de gehele woning. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Reitsum: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Weinig stroom nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluid diverse ruimtes verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit aanbod vind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Beste plek voor een airco.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Gemakkelijk te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak gebruikt in slaapvertrekken en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren en winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Reitsum.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een verwarming of radiator aan de wand. Vaak wordt dit geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat zorgt voor een aangename koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1250.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabriekshallen en winkels. Het is amper zichtbaar, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airco / kanaal airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Te installeren vanaf €1400.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Wordt vaak toegepast in sportscholen en de horeca.

Goedkoopste airco februari 2023 met monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Reitsum laten een grote variatie zien. De tarieven wisselen per categorie airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Bovendien is het gevraagde koelvermogen essentieel. In het geval dat je de hele woning wilt koelen is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het bijgaande overzicht tref jij een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Reitsum. De getoonde kosten zijn zonder onderhoud, schoonmaakkosten en elektriciteitskosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeToelichtingTarieven
Single split aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1210 – €1990
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2220 – €2920
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1180 – €2265
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €450 – €815
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€195 – €660
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Reitsum.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten bestaan uit 2 elementen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner is te gebruiken door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Gekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Loop jij ook tegen het probleem aan van een hete woning in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in dat geval zo’n airconditioner monteren door een STEK installateur in Reitsum. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan veel fijner. Daarnaast kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig veel voorkomend. De meeste split airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn krachtigere modellen die het hele jaar door op een efficiënte manier elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
Het prijskaartje is gebaseerd op diverse bouwstenen. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de airco en de kosten van de plaatsing. Daarbij komt nog een onderhoudscontract. Ook zul je te maken krijgen met een stijgend energieverbruik met als resultaat een iets hogere energienota. Ga maar uit van €90 tot €250 per huis / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning verschilt per type installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De modellen voor meerdere ruimtes hebben meer stroom nodig dan eenvoudige single-split systemen. De doorontwikkelde airco’s van a-merken als Toshiba zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een doorsnee koelsysteem benodigd ongeveer 1,35 KW stroom per uur.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik in huis airco onderhoud uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om elke paar jaar onderhoud te laten uitvoeren door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Reitsum. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en is het systeem in optimale conditie. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. verdamper, koelvloeistof, condensor, compressor.

Plaats een reactie