Airco Installatie Grijpskerke

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warmere dagen? De juiste airco kopen in Grijpskerke draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze website bekijk je bruikbare tips en adviezen over de verscheidene soorten systemen en bieden wij een handige keuzegids. Tevens bieden wij adres- en contactgegevens van – in deze gemeente actieve – installatiebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn flexibel en direct inzetbaar maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en binnenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast apparaat in huis in plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.275,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Grijpskerke

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. We hebben structureel warmere zomers en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Steeds meer consumenten besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Grijpskerke. Wonen, slapen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Grijpskerke voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via deze website vind jij binnen no-time ervaren vakmannen. We raden aan te starten met de vragen in de checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Ontdek de installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-grijpskerke-4364

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Airco laten installeren? Laat dit doen door een vakkundig installatiebedrijf in Grijpskerke (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De vakbekwame installateurs kunnen in elk gebouw of woning een duurzaam klimaatsysteem aanbrengen. Voorts kun je ze benaderen voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de tabel hieronder vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Grijpskerke (gemeente Veere, provincie Zeeland). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Aagtekerke, Westkapelle, Domburg, Oostkapelle, Vrouwenpolder.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
EuroinstrumentsVrouwenpolderseweg 424354SCVrouwenpolder
B & S Koeltechniek en Airconditioningde Padweie 214353RWSerooskerke Walcheren
Loon BV Koel- en Elektrotechnisch InstallatiebedrijfHerculesweg 324338PLMiddelburg
Opsomming met airco montagebedrijven Grijpskerke vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Doe een aanvraag bij de populairste aanbieders uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis, winkel, kantoor, etc. Er zijn velerlei soorten apparaten die je kunt toepassen. In het gedeelte hieronder vind je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Lees op deze website ook meer over: Airco’s voor computerruimte.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de koeling van kleine plekken, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Tevens is het een voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het geluid dat het systeem produceert en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Tevens is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Zodoende stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Ready to go systeem, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Grijpskerke: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het systeembestaat uit twee delen: een binnen- en een buitendeel. Het buitengedeelte wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenste unit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De belangrijkste voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een laag energieverbruik. Dit model kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is een uitkomst voor het hele huis. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Grijpskerke: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met een laag geluidsniveau verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De verschillende opties kan je in het volgende stukje bekijken. Of klik door voor meer informatie over: Airco installatiebedrijven.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatsysteem voor in huis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Simpel te monteren, past in praktische elke plek, laag geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral toegepast in slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in winkels, de horeca of kantoren. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Grijpskerke.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag op de muur. Het toont wel overeenkomsten met een verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak aangelegd in woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een prettige koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1075.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, erg stil, het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1425.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. sportscholen en datacentra.

Goedkoopste airco november 2021 incl. installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Grijpskerke liggen nogal uiteen. De aanschafprijzen wisselen per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). Tevens is het noodzakelijke koelvermogen essentieel. Als je de hele woning wilt koelen is dat een stuk duurder in vergelijk met een situatie waarbij jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het overzicht hieronder verstrekken wij een actuele prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Grijpskerke. Deze kostenindicaties nemen de volgende zaken niet mee: onderhoud, vullen en energieverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ModelOmschrijvingPrijzen
Split-aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1235 – €2025
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2225 – €2930
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1175 – €2255
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €390 – €855
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €240 – €670
Overzicht met de geschatte prijzen van airconditioning in Grijpskerke.

Top-10 merken november 2021

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco?
De meeste apparaten bestaan uit twee onderdelen: een binnen en buiten deel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kan men activeren aan de hand van een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij ook een heet huis in de zomermaanden en zou je dit willen koelen? Laat in die situatie zo’n airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Grijpskerke. Werken, leven en slapen is dan veel fijner. Verder kan je het gebruiken als verwarming in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel normaal. De lucht-lucht airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die zo met minimaal elektriciteitsgebruik een woning kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De aanschafkosten wordt bepaald door vele aspecten. Je begint met het adviestraject, de airconditioner en de plaatsingskosten. Daarnaast het benodigde onderhoud. Bovendien zul je te maken krijgen met een stijgend energieverbruik met als bijgevolg een hogere energierekening. Denk dan aan ongeveer €70 tot €270 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wisselt per soort installatie en koelvermogen. De professionele systemen zijn veel meer stroomvreters als je het afzet tegen de kleine modellen. De innovatieve airco’s van veel verkochte merken als Carrier zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een gemiddeld koelsysteem vraagt circa 1,50 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik in de woning de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Ons advies is om een jaarlijkse het systeem te laten inspecteren bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Grijpskerke. Deze monteur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Als je dat doet blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De vakman controleert onder andere naar condensor, koelvloeistof, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie