Airco Installatie Westkapelle

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Westkapelle biedt een aangename temperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze adviseurs faciliteren we praktische info over de beste systemen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Eveneens verstrekken wij gegevens van regionale monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing dat je hele woning kan koelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat in een appartement plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.200,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Westkapelle

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De warmte in de zomers neemt toe en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groot aantal mensen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Westkapelle. Wonen, slapen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Westkapelle voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool bekijk jij snel & eenvoudig professionele montagebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de vragen in de checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Bekijk ook welk type airco kies ik?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Bekijk de verschillende mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-westkapelle-4361

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een airco laten installeren in een woning? Kies voor een vakkundig installatiebedrijf in Westkapelle (controleer certificaat F-gassen en STEK). De deskundige monteurs kunnen in elk gebouw of woning een efficiënt klimaatsysteem aanleggen. Ook kun je ze benaderen voor onderhoud en service. In de onderstaande tabel vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Westkapelle (gemeente Veere, provincie Zeeland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Domburg, Oostkapelle, Vrouwenpolder, Serooskerke, Gapinge.

FirmaAdresPostcodePlaats
EuroinstrumentsVrouwenpolderseweg 424354SCVrouwenpolder
B & S Koeltechniek en Airconditioningde Padweie 214353RWSerooskerke Walcheren
Loon BV Koel- en Elektrotechnisch InstallatiebedrijfHerculesweg 324338PLMiddelburg
Adresgegevens van airco montagebedrijven Westkapelle vergelijken

Een koelere woning?

Kom in contact met de interessantste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. We onderscheiden meerdere modellen die je kunt kiezen. In de volgende paragraaf lees je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Bekijk ook meer info over: Kantoor airco’s.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Je plaatst de unit zelfstandig. Tevens is het een relatief goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze maken relatief veel geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Bovendien moet je een raam open laten waar de afvoerslang doorheen gaat. Negatief effect: hierdoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Systeem is snel aangesloten, profiteer direct.
 • Mobiele airco Westkapelle: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het apparaat kent 2 units: een binnendeel en een buitendeel. De unit buiten de woning wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenste unit kan je plaatsen waar je wil. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge koelcapaciteit, je merkt er in huis niets van (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit product kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij het koelen van verschillende ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Westkapelle: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog koelvermogen.
 • Fluisterstil diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Kies dan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dezetref je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Ontwerp van de airco.

Wandairco
Het meest gekozen klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Snel te plaatsen, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak gebruikt in slaapkamers en zolderruimtes maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en winkels. Te installeren vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Westkapelle.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt een beetje op verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere werkruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een prettige koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1350.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, zeer stil, het staat niet in de weg en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Compleet geïnstalleerd vanaf €1375.

VRF airco’s
Geschikt voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn sportscholen en de horeca.

Goedkoopste airco november 2021 incl. monteren

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Westkapelle variëren enorm. De prijzen variëren per type airconditioning en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen essentieel. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt ben je duurder uit dan wanneer je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de tabel check je een prijsaanduiding voor 5 verschillende airco modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Westkapelle. De tarieven zijn excl. onderhoud, vullen en vacumeren en energiekosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortBeschrijvingKosten
Single split aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1220 – €2050
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2220 – €2975
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1190 – €2245
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €375 – €870
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€155 – €620
Tabel met de kosten van airconditioning in Westkapelle.

Top-10 merken november 2021

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste systemen bestaan uit 2 delen: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het klimaatsysteem kan men activeren aan de hand van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Loop jij ook tegen het probleem aan van een extreme heet huis in de zomerse maanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in dat geval een airco installeren door een erkende installateur in Westkapelle. Slapen, wonen en werken kan dan stukken comfortabeler. Daarbij kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen bijna de standaard. De meeste split airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die zo met minimaal elektriciteitsgebruik een huis kunnen koelen of verwarmen.

Hoe duur is een airco?
Het prijskaartje hangt af van diverse factoren. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de montage. Vergeet niet het jaarlijkse onderhoud. Ook moet je rekening houden met meer elektriciteitsgebruik met als gevolg een duurder energiecontract. Ga maar uit van €80 tot €275 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wisselt per type installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele systemen verbruiken meer elektriciteit vergeleken met instap-modellen. De moderne airco’s van marktleiders als Midea werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een gangbaar koelsysteem benodigd ongeveer 1,55 KW elektriciteit per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik thuis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Experts adviseren om een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren via een ervaren koudetechniek / airco specialist Westkapelle. Deze monteur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De specialist kijkt o.a. naar koelvloeistof, condensor, expansieventiel, verdamper.

Plaats een reactie