Airco Installatie Didam

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warmere dagen? Een goed werkende airco kopen in Didam biedt een comfortabel binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Op Aircorevolutie.nl tref je belangrijke tips en info over de verschillende soorten toepassingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens verzamel je de gegevens van – in deze gemeente actieve – specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en binnengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast apparaat in een pand plaatsen gebeurt al vanaf €1.250,00.

Vind een installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Didam

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers wordt het steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groeiend aantal Nederlanders kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Didam. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning levert je veel gemak op. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Didam voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Op deze pagina tref je snel & eenvoudig professionele monteurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de vragen in de checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Check ook vast of mobiele airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Achterhaald de soorten split systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-didam-6941

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Ga je een airco laten installeren? Zoek hiervoor een ervaren installatiebedrijf in Didam (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze professionele montagepartners kunnen onder alle omstandigheden een geschikt klimaatsysteem inregelen. Verder regelen ze vacumeren en onderhoud. In de bijgaande tabel vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Didam (gemeente Montferland, provincie Gelderland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de regio zoals Loo Gld, Groessen, Tolkamer, Lobith, Herwen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Bekijk de aantrekkelijkste specialisten uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in een woning, winkel- of kantoorpand. Je hebt de keuze uit verscheidene units waar je uit kunt kiezen. In het volgende overzicht tref je meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Lees op deze website ook meer over: Airco montagebedrijven.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of op de persoon gericht. Het voordeel is dat het direct verkoeling biedt. Er is geen monteur benodigd. Evenzeer is het een voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg daarvan wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Het is direct gebruiksklaar, profiteer direct.
 • Mobiele airco Didam: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het split systeem bestaat uit twee delen: een binnen- en buitenunit. Het buitengedeelte wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenste unit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Een vaak gekozen systeem vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, geen geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit apparaat kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is een uitkomst voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is een uitkomst voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Didam: Vast element in huis.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Weinig stroom nodig en een hoog koelvermogen.
 • Fluisterstil verschillende plekken koelen.

Soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De mogelijkheden kan je in het volgende stukje bekijken. Bekijk ook meer over: Hoe werkt airco?.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatsysteem voor in huis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (plaats het niet bij een warmtebron). Probleemloos te plaatsen, past bijna in elke ruimte, een voordelig systeem en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name effectief voor slaapkamers en zolderruimtes maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels, de horeca of kantoren. Aanschaf + montage vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Didam.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt in de basis erg op verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat resulteert in een prettige koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Aanschaf + montage vanaf €1225.

Plafond airco
Wordt toegepast in grotere kantoren en de retail (winkels). Het is optisch mooi weggewerkt, tochtloos, stil is eenvoudig te combineren en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Compleet geïnstalleerd vanaf €1475.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Typische toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2024 met monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Didam lopen zeer uiteen. De onkosten wisselen per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). Verder is het noodzakelijke koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Wanneer de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit in vergelijk met een situatie waarbij jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het bijgaande overzicht lees je een actuele prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Didam. De tarieven zijn zonder jaarlijks onderhoud, vacumeren / bijvullen en energiekosten. Eventueel kan je ook huren.

KoelmethodeBeschrijvingOnkosten
Split airco met buitenunitEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1150 – €2045
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2125 – €2965
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1125 – €2265
Mobiele airco’sEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €445 – €850
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€205 – €690
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Didam.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen bestaan uit 2 elementen: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem is aan te zetten aan de hand van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom een airco laten plaatsen?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een warm huis in de vakantieperiode en wil je wat verkoeling? Laat in die situatie de airconditioner plaatsen door een STEK installateur in Didam. Thuiswerken, slapen en leven is dan een stuk aangenamer. Ook geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment eigenlijk de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar met minimaal elektriciteitsgebruik een plek kunnen verwarmen of koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. velerlei bouwstenen. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de installatie. Ook krijg je te maken met de kosten van het onderhoud. Daarnaast heb je te maken met een grotere stroomvraag wat zorgt voor een iets hogere energienota. Houd rekening met om en nabij de €70 tot €255 per woning / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per soort systeem en koelvermogen. De systemen voor meerdere ruimtes zijn veel meer stroomvreters als je het afzet tegen instap-modellen. De beste airco’s van veel verkochte merken als Samsung hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gemiddeld koelsysteem rekent bij benadering 1,55 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Ons advies is om 1 keer per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren via een ervaren koudetechniek / airco specialist Didam. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De specialist kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, compressor, expansieventiel, condensor.

Plaats een reactie