Airco Installatie Poppel

Zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Poppel kan enorm helpen voor extra verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Hier verstrekken wij praktische tips en informatie over de meest gebruikte soorten systemen in België en een handig keuzeadvies. Ook verzamel je contactgegevens van – in de omgeving werkzame – specialisten en installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een systeem waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Er zijn 2 opties: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en binnengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model bij je thuis laten installeren kan al vanaf €1.250,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Poppel

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomermaanden worden warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Meer en meer Belgen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Poppel. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk aangenamer. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Poppel voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via dit portaal zoek jij snel bekwame installateurs. Wij adviseren om te beginnen met de bijgaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie daarvoor ook welke airco past bij mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Achterhaald de installatietypes.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-poppel-2382

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies dan een vakbekwaam installatiebedrijf in Poppel (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De gespecialiseerde monteurs kunnen in elke gewenste ruimte een uitstekend klimaatsysteem samenstellen. Voorts zijn ze te bereiken voor het benodigde onderhoud. In het bijgaande overzicht tref jij showrooms en airco monteurs in Poppel (gemeente Ravels, provincie Antwerpen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Weelde, Vlimmeren, Meerle, Wortel, Minderhout.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
ValuthermDe Brulen 632370Arendonk
MaasDraaiboom 552360Oud-Turnhout
BG AircoserviceBoekweitstraat 32350Vosselaar
Gegevens van airco montagebedrijven Poppel vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Check de goedkoopste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Er zijn velerlei soorten units die mogelijk interessant zijn. Hieronder vind je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op onze website lees je ook meer over: Tijdelijk huren airco’s.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de verkoeling van kleine ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Mede is het een relatief goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: ze produceren veel geluid en het toenemende energieverbruik. Verder moet je een raam open laten voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct plug & play, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Poppel: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Dit model kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk koelrendement, geen geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit apparaat kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Poppel: Vaste module in een ruimte.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een hoge capaciteit.
 • Met weinig geluid diverse ruimtes verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dezevind je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco’s voor restaurants.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Overal te plaatsen, werkt in alle ruimtes, een aantrekkelijk prijskaartje en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral toegepast in de zolder of slaapkamer maar zeker ook relevant voor kantoren of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Poppel.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt in de basis erg op een verwarming. Wordt vaak geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en activeert een fijne gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1050.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfsruimtes en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning / kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Aanschaf + montage vanaf €1550.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn sportscholen en datacentra.

Goedkoopste airco oktober 2021 incl. plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Poppel kunnen flink uiteen lopen. De onkosten kunnen afwijken per type airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is het benodigde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Als een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan wanneer jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In het bijgaande overzicht geven we een indicatie van prijzen voor vijf meest gekozen modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Poppel. De kosten zijn excl. periodiek onderhoud, vacumeren / bijvullen en energiekosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SoortToelichtingPrijsindicatie
Split airco met buitenunitEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1210 – €2000
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2150 – €3000
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1165 – €2290
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €440 – €845
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€160 – €695
Tabel met de kosten van aannemers airconditioning in Poppel.

Top-10 merken oktober 2021

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco precies?
De meeste modellen in Vlaanderen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airconditioner kun je aan en uitzetten door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Afgekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Zit jij dus altijd in een warm appartement in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Wacht dan niet langer en laat zo’n airconditioner installeren door een erkende installateur in Poppel. Werken, leven en slapen is dan weer een feestje. Daarbij kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zuivert het de lucht.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel gewoon. De nieuwste airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik een huis kunnen verwarmen of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De prijs bestaat uit verschillende posten. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de airco en de prijs van de installatie. Ook belangrijk: het jaarlijkse onderhoud. Tevens krijg je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik en daarbij een flink hogere stroomkosten. Denk dan aan een €85 tot €265 op jaarbasis.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per type systeem en rendement / koelvermogen. De grotere installaties verbruiken natuurlijk meer stroom dan de basis modellen (vloer of wand). De innovatieve airco’s van de bekende merken als Panasonic werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan oude systemen. Een gangbaar koelsysteem benodigd plusminus 1,55 KW stroom per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik thuis onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het algemeen advies is om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Poppel. Deze monteur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Dan vervalt de verlengde garantie niet en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De installateur checkt o.a. koelvloeistof, compressor, expansieventiel, condensor.

Plaats een reactie