Airco Installatie Riemst

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Riemst draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in huis, of op je werk. Op deze website verstrekken wij waardevolle tips en informatie over de beste soorten modellen in België en bieden wij een handige keuzegids. Tevens vind je gegevens van plaatselijke monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een product waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Je kunt kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnendeel en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco bij je thuis laten installeren wordt al gedaan vanaf €1.250,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Riemst

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. We hebben structureel warmere zomers en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groot aantal Belgen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Riemst. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Riemst voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Op deze pagina zoek je snel & eenvoudig geschikte vakmensen. Wij adviseren om te beginnen met de checklist hieronder.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Lees ook welk type airco kies ik?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-riemst-3770

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Ga op zoek naar een ervaren installatiebedrijf in Riemst (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame montage experts kunnen op elke plek een geschikt klimaatsysteem integreren. Daarnaast zijn ze te bereiken voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de lijst hieronder vergelijk je showrooms en airco monteurs in Riemst (gemeente Riemst, provincie Limburg). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Bilzen, Hoeselt, Kortessem, Herstappe, Tongeren.

FirmaAdresPostcodePlaats
VosklimaMergelstraat 13770Zichen-Zussen-Bolder
Lucky CoolMaastrichterstraat 233770Herderen
Clc – EcoBilzersteenweg 43/43770Riemst
Overzicht met airco montagebedrijven Riemst vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Bekijk de populairste specialisten uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in jouw woning, winkel of kantoor. Je kunt kiezen uit verscheidene modellen die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hierna bieden wij praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Bekijk ook meer info over: Airco acties.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op de persoon gericht. Het voordeel is dat het meteen z’n werk doet. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Daarnaast is het een betaalbare optie. De nadelen van monoblock: ze produceren veel geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Tevens moet er vaak een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Riemst: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het systeemheeft 2 onderdelen: een binnen en buiten deel. De buitenste unit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnenshuis kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De meest genoemde voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, een laag geluidsniveau (de compressor hangt immers buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De unit kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gekozen voor het hele huis. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Riemst: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Duurzaam, energiezuinig en een perfect koelvermogen.
 • Fluisterstil het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De meest populaire opties vind je hieronder. Bekijk ook meer over: Airco huren.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Zonder problemen te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak gebruikt in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook een optie voor kantoren en de retail. Te installeren vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Riemst.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een een standaard warm-water radiator. Wordt vaak aangelegd in de woonkamer, overloop en/of gang of thuiskantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een prettige gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1150.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfsruimtes en eetgelegenheden / winkels. Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Geïnstalleerd vanaf €1300.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. kantoorruimtes en datacentra.

Goedkoopste airco mei 2022 inclusief monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Riemst zijn heel divers. De kosten zijn weer anders per type airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Ook is het gevraagde koelvermogen bepalend voor de prijs. In het geval dat een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In het onderstaande overzicht lees je een actuele prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Riemst. Deze kostenindicaties zijn excl. onderhoud, reinigen en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

ModelBeschrijvingKosten
Split-aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1225 – €2000
Vaste (Multi) Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2135 – €2985
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1200 – €2210
Mobiele airco’sVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€390 – €845
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€225 – €660
Tabel met de prijzen van aannemers airconditioning in Riemst.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste apparaten in Vlaanderen kennen 2 units: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem is te gebruiken middels een mobiele app via WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij te maken met een erg hete woning in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Wacht dan niet langer en laat de airconditioner monteren door een erkende installateur in Riemst. Slapen, wonen en werken is dan veel fijner. Bovendien kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen veel voorkomend. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – wanneer jij het wil – op een efficiënte manier een appartement kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels vele aspecten. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de installatiekosten. Daarnaast het standaard onderhoud. Ook noemen we nog een hoger stroomverbruik wat zorgt voor een iets hogere energienota. Denk dan aan gemiddelde €95 tot €290 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van een airco wisselt per type systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grotere installaties zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers als je het afzet tegen instap-modellen. De moderne airco’s van de bekende merken als Daikin hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een standaard koelsysteem benodigd bij benadering 1,45 KW elektriciteit per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik in de woning de airco onderhouden? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Onze tip: kies ervoor om eens per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Riemst. Een gecertificeerd bedrijf kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De installateur kijkt bijv. naar expansieventiel, koelvloeistof, compressor, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie