Airco Installatie Rozendaal

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Rozendaal biedt extra verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze website check je handige tips over de velerlei type toepassingen en een uitgebreid keuzeadvies. Ook verzamel je gegevens van regionale monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen en buiten deel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast systeem bij je thuis laten installeren regel je al vanaf €1.375,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Rozendaal

Het Nederlandse klimaat wordt anders. Zomers wordt het steeds warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Opvallend veel consumenten kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Rozendaal. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Rozendaal voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via deze website zoek jij razendsnel lokale vakmensen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de airco-checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Onderzoek de installatietypes.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-rozendaal-6961

Monteurs en installateurs uit de regio
Een airco laten installeren in een woning? Ga altijd in zee met een professioneel installatiebedrijf in Rozendaal (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame montage experts kunnen op elke plek een efficiënt klimaatsysteem installeren. Bovendien dragen ze zorg voor het onderhoud en afvullen. In de onderstaande tabel vergelijk je showrooms en airco monteurs in Rozendaal (gemeente Rozendaal, provincie Gelderland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Westervoort, Duiven, Zevenaar, Renkum, Arnhem.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Offertes van de interessantste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis, winkel, kantoor, etc. Er bestaan een aantal verschillende modellen die mogelijk interessant zijn. Hierna vind je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Lees op deze website ook meer over: Airco vacumeren.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je kiest hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Er is geen monteur benodigd. Ook is een kostentechnisch een interessante optie. De nadelen van monoblock: de geluidshinder en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Tevens moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Daardoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Rozendaal: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Deze uitvoering kent 2 units: een binnen- en buitenunit. De unit buitenshuis monteer je buiten aan de gevel. De unit binnenshuis wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijke pluspunten zijn een hoge koelcapaciteit, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Het systeem kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is handig voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Rozendaal: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog koelvermogen.
 • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan adviseren wij een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De keuzes kan je in het volgende stukje bekijken. Of klik door voor meer informatie over: Afzuiginstallatie.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatsysteem voor in huis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Zonder problemen te monteren, past bijna in elke ruimte, laag geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar we zien het ook regelmatig terug in winkels, de horeca of kantoren. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Rozendaal.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het heeft wel iets weg van een normale verwarming radiator. Een uitkomst voor slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat leidt tot een constante koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Wordt al geplaatst v.a. €1075.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfstoepassingen en winkels. Bijna niet zichtbaar, heel stil, neemt geen functionele ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1450.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitendeel kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Wordt vaak toegepast in kantoren en restaurants.

Goedkoopste airco mei 2024 incl. plaasen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Rozendaal kunnen flink uiteen lopen. De totale kosten fluctueren sterk per model airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen essentieel. In het geval dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In deze tabel lees je een prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Rozendaal. De tarieven nemen de volgende zaken niet mee: jaarlijks onderhoud, vullen en vacumeren en verbruikte stroom. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

TypeToelichtingOnkosten
Split-systeemDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1245 – €1975
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2200 – €2995
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1150 – €2235
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€450 – €855
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€230 – €675
Overzicht met de prijzen van airconditioning in Rozendaal.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste systemen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem is gemakkelijk te bedienen door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een hete woning in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airconditioner plaatsen door een professionele installateur in Rozendaal. Het thuiswerken, slapen en recreëren kan dan zonder problemen. Daarnaast kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig eigenlijk de standaard. De bekende airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn krachtigere modellen die altijd en overal met minimaal elektriciteitsgebruik een woning kunnen verwarmen en koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De all-in prijs wordt bepaald door vele posten. Ten eerste het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de montage. Verder heb je te maken met het benodigde onderhoud. Daarnaast heb je te dealen met meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Gemiddeld betaal je plusminus €85 tot €280 per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per soort systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele systemen vragen meer stroom in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Toshiba hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt ruwweg 1,50 KW elektriciteit voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om elke paar jaar het systeem te laten inspecteren door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Rozendaal. Deze vakman verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist kijkt o.a. naar condensor, compressor, verdamper, expansieventiel.

Plaats een reactie