Airco Installatie Biddinghuizen

Op zoek naar geschikte airconditioning in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Biddinghuizen draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze website faciliteren we goede info over de beste soorten producten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Bovendien bieden wij contactgegevens van erkende installatiebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een buiten- en binnenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast model in een pand plaatsen regel je al vanaf €1.375,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Biddinghuizen

Het Nederlandse klimaat wordt anders. We hebben structureel warmere zomers en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groot aantal mensen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Biddinghuizen. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Biddinghuizen voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker zoek je zonder gedoe lokale montagebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook welk type airco kies ik?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Lees alles over de soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-biddinghuizen-8256

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een airco laten installeren in huis? Laat dit uitvoeren door een gespecialiseerd installatiebedrijf in Biddinghuizen (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde installatie experts kunnen in elke woning / kantoor een duurzaam klimaatsysteem integreren. Bovendien dragen ze zorg voor groot onderhoud en reparatie. In het overzicht hieronder vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Biddinghuizen (gemeente Dronten, provincie Flevoland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Swifterbant, Marle, Welsum, Veessen, Vorchten.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HVAC KlimaatAlikruikweg 318256RKBiddinghuizen
International AirconditioningDe Rede 618254KBDronten
Airvisie B.V.de Regge 438253PGDronten
Gegevens van airco montagebedrijven Biddinghuizen vergelijken

Je huis verkoelen?

Vergelijk de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een woning, winkel- of kantoorpand. We kennen velerlei soorten units die mogelijk interessant zijn. In de volgende paragraaf tref je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Slaapkamer airco’s.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of op de persoon gericht. Het voordeel is dat het bij binnenkomst direct werkt. Je kunt alles zelf installeren. Evengoed is het een voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze produceren veel geluid en de toenemende energierekening. Ook moet je een raam open laten waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg daarvan komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Systeem is snel aangesloten, profiteer direct.
 • Mobiele airco Biddinghuizen: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Dit model bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. De unit aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, je merkt er in huis niets van (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit model kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is perfect voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is perfect voor het hele huis. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Biddinghuizen: Vast element in huis.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Fluisterstil diverse ruimtes verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Een vast model is dan wat je zoekt, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit assortiment staan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Airco voor serverruimte.

Wandairco
Het meest gekozen klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Simpel te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, laag geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name effectief voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook een optie voor kantoorgebouwen of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Biddinghuizen.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt wel wat op een normale verwarming radiator. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en initieert een merkbare koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1375.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabrieken / kantoren en winkelpanden / horeca. Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Verkrijgbaar vanaf €1550.

VRF airco’s
Is een oplossing voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere fitnesscentra en scholen.

Goedkoopste airco januari 2022 met monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Biddinghuizen zijn nogal verschillend. De prijzen variëren per airconditioning methode en per aanbieder (ook verhuur). In aanvulling daarop is de capaciteit / koelvermogen bepalend voor de prijs. Op het moment dat een hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden wij een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatiebij een airco bedrijf in Biddinghuizen. De prijzen zijn zonder onderhoud, vullen en vacumeren en energieverbruik. Eventueel kan je ook huren.

ModelToelichtingTarieven
Split-systeemVast systeem met binnen- en buitenunit.€1170 – €2040
Multi Split airco’s1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2155 – €2975
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1170 – €2250
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €350 – €880
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €200 – €665
Overzicht met de geschatte kosten van airconditioning in Biddinghuizen.

Top-10 merken januari 2022

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste modellen bestaan uit twee units: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem is aan te zetten a.d.h.v. een afstandsbediening.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij ook een warme woning in de zomerse maanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in die situatie zo’n airconditioner monteren door een betrouwbare installateur in Biddinghuizen. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan stukken comfortabeler. Bovendien kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet uniek meer. De populaire airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die elke dag van het jaar op een efficiënte manier een appartement kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De totale prijs bestaat uit verschillende aspecten. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de montage. Daarbij komt nog het standaard onderhoud. Als laatste heb je te dealen met een toenemend stroomverbruik wat zorgt voor een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je een €85 tot €310 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per soort installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor een hele woning vragen meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De doorontwikkelde airco’s van veel verkochte merken als De’Longhi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een gangbaar koelsysteem benodigd om en nabij de 1,35 KW stroom per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik in de woning onderhoud aan de airco uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Wij adviseren om elke paar jaar een inspectie in te plannen via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Biddinghuizen. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan behoud je de verlengde garantie en een goede werking. De monteur kijkt o.a. naar koelvloeistof, expansieventiel, condensor, verdamper.

Plaats een reactie