Airco Installatie Zuidschermer

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? De juiste airco kopen in Zuidschermer resulteert in een aangenaam binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op dit portaal vind je goede tips en adviezen over de diverse type oplossingen en een handig keuzeadvies. Mede tref je contact- en adresgegevens van plaatselijke specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model in een ruimte plaatsen is al mogelijk vanaf €1.350,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Zuidschermer

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers worden warmer en warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een groot aantal Nederlanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Zuidschermer. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Zuidschermer voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via onze vergelijker check je razendsnel populaire montagebedrijven. We raden aan te starten met de checklist hieronder.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Voor meer info spring naar mobiele of vaste airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Lees alles over de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-zuidschermer-1846

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een airco laten installeren in huis? Zoek hiervoor een deskundig installatiebedrijf in Zuidschermer (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installateurs kunnen overal een duurzaam klimaatsysteem samenstellen. Bovendien regelen ze het onderhoud en afvullen. In onderstaand overzicht tref jij showrooms en airco monteurs in Zuidschermer (gemeente Alkmaar, provincie Noord-Holland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Grootschermer, Oterleek, Stompetoren, Sint Pancras, Koedijk.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Ontvang offertes van de interessantste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er zijn diverse units die je kunt toepassen. Hierna bieden wij de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Je vindt op de site ook meer info over: Airco bestellen.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of op de persoon gericht. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Tevens is het een betaalbare optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: ze maken relatief veel geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Tevens moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Zodoende trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Systeem is snel aangesloten, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Zuidschermer: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het split systeem kent 2 units: een binnendeel en een buitendeel. De buitenunit monteer je buiten aan de gevel. De unit binnen in de woning hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoog koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit type kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is handig voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak gekozen voor de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installateur

 • Split airco Zuidschermer: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De verschillende opties vind je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Zuinigste airco.

Wandairco
Een praktisch koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bevestig de unit hoog aan de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Simpel te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, een voordelig systeem en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak gebruikt in de zolder of slaapkamer maar het werkt ook prima in kantoren of winkels. Te installeren vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Zuidschermer.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het heeft wel iets weg van verwarming of radiator aan de wand. Perfect voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat leidt tot een merkbare koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Te installeren vanaf €1275.

Plafond airco
Ideaal voor grotere kantoren en winkels. Het is amper zichtbaar, fluisterstil, neemt geen functionele ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Te installeren vanaf €1450.

VRF airco’s
Geschikt voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en datacentra.

Goedkoopste airco mei 2024 met monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Zuidschermer laten een grote variatie zien. De onkosten fluctueren sterk per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het gevraagde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Als de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de tabel vind je een actuele prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Zuidschermer. De prijzen houden geen rekening met onderhoud, vullen en energiekosten. Eventueel kan je ook huren.

SysteemToelichtingOnkosten
Split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1160 – €1990
Multi Split airco’sKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2190 – €2920
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1135 – €2300
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €375 – €820
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€200 – €620
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Zuidschermer.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste apparaten bestaan uit 2 delen: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airco kun je aan en uitzetten via een mobiele app via WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een heet appartement in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat een airco installeren door een betrouwbare installateur in Zuidschermer. Slapen, wonen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarnaast kan het systeem ook verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel veel voorkomend. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die het hele jaar door op een energiezuinige manier een ruimte kunnen verwarmen en koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. meerdere onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de plaatsing. Vergeet niet het benodigde onderhoud. Daarbij noemen we nog een stijgend energieverbruik wat resulteert in een duurder energiecontract. Dit schatten we op €85 tot €285 per kalenderjaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van airconditioning wijkt af per type installatie en koelvermogen. De modellen voor een hele woning verbruiken natuurlijk meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige single-split systemen. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Mitsubishi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een gangbaar koelsysteem moet ongeveer 1,35 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik in huis airco onderhoud uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het algemeen advies is om elke paar jaar een servicebeurt uit te laten voeren via een ervaren koudetechniek / airco specialist Zuidschermer. Deze vakman is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De monteur kijkt o.a. naar verdamper, compressor, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie