Airco Installatie Lievelde

Op zoek naar extra afkoeling in de zomer? Een goed werkende airco kopen in Lievelde levert een prettig binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op dit portaal faciliteren we belangrijke info over de verscheidene soorten toepassingen en bieden wij een handige keuzegids. Tevens check je gegevens van – in deze gemeente actieve – specialisten en installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een buiten- en binnengedeelte. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast systeem in de woning installeren kan je al laten doen vanaf €1.225,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Lievelde

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groot aantal huizenbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Lievelde. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Lievelde voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool check jij probleemloos bekwame monteurs. We raden aan te starten met onze handige checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Check de diverse mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-lievelde-7137

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Kies dan een erkend installatiebedrijf in Lievelde (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame installateurs kunnen onder alle omstandigheden een geschikt klimaatsysteem integreren. Voorts zorgen zij voor het benodigde onderhoud. In de tabel hieronder tref je showrooms en airco monteurs in Lievelde (gemeente Oost Gelre, provincie Gelderland). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Zieuwent, Harreveld, Vragender, Lichtenvoorde, Bredevoort.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Vergelijk de interessantste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Je kunt kiezen uit verscheidene producten die geschikt kunnen zijn. In de volgende paragraaf bieden wij kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Wat is airco?.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van kleinere ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Daarnaast is dit de meest goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidshinder en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang uit kan hangen. Als bijgevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct gebruiksklaar, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Lievelde: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het split systeem kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. De buitenste unit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenunit kan overal worden opgehangen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een uitstekend koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit apparaat kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is ideaal voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is perfect voor het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Lievelde: Vast element in de woning.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder veel kabaal diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden vind je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Beste plek voor een airco.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatsysteem voor in huis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet te dichtbij een warmtebron). Overal te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name interessant voor de zolder of slaapkamer maar zeker ook relevant voor kantoren en andere werkruimtes. Verkrijgbaar vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Lievelde.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag op de muur. Het doet vaak denken aan een normale verwarming radiator. Een uitkomst voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorpanden. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat resulteert in een beheersbare koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Geïnstalleerd vanaf €1175.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfstoepassingen en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, fluisterstil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1425.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Geschikt voor onder andere kantoren en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juni 2023 incl. monteren

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Lievelde laten een grote variatie zien. De kosten verschillen per type airconditioning en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het gevraagde koelvermogen bepalend voor de prijs. Mocht het zo zijn dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de tabel geven wij een actuele prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Lievelde. De getoonde tarieven houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, schoonmaakkosten en stroomverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ModelBeschrijvingOnkosten
Split airco met buitenunitEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1235 – €2000
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2165 – €2945
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1170 – €2260
Mobiele airco’sEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€400 – €835
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€200 – €680
Overzicht met de geschatte tarieven van airconditioning in Lievelde.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste koelsystemen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem is aan te zetten door middel van de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom kiezen voor een airco?
Koude lucht verbetert het comfort in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij dus last van een heet appartement in juni tot september en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in die situatie de airco monteren door een vakkundige installateur in Lievelde. Wonen, slapen en werken is dan veel fijner. Daarbij geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel gewoon. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. We spreken dan van all-electric systemen die het hele jaar door op een energiezuinige manier een appartement kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De prijs bestaat uit velerlei onderdelen. Je begint met de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de installatie. Ook krijg je te maken met het standaard onderhoud. Verder zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag met als bijgevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Dit schatten we op gemiddelde €90 tot €315 per 12 maanden.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per type installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grotere installaties zijn veel meer stroomvreters wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De nieuwste airco’s van marktleiders als Toshiba werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een basis koelsysteem verbruikt om en nabij de 1,40 KW elektriciteit per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik in huis onderhoudswerkzaamheden doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Experts adviseren om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Lievelde. Deze expert is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De vakman kijkt bijv. naar koelvloeistof, expansieventiel, condensor, compressor.

Plaats een reactie