Airco Installatie Bergen Noord-Holland

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Bergen Noord-Holland levert jou een prettig binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op dit portaal verstrekken wij bruikbare tips en adviezen over de verschillende type producten en een uitgebreid keuzeadvies. Verder vind je adres- en contactgegevens van lokale installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product dat koele lucht kan blazen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s kan je in elke gewenste ruimte zetten maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnendeel en een buitendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast model in huis installeren kan al vanaf €1.275,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Bergen Noord-Holland

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers wordt het steeds warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Opvallend veel huizenbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Bergen Noord-Holland. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk aangenamer. En het werkt veel beter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Bergen Noord-Holland voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool vind je zonder gedoe erkende installateurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de checklist hieronder.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie ook mobiele of vaste airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Achterhaald de installatietypes.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-bergen-noord-holland-1931

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Ga je een airco laten installeren? Laat dit doen door een vakkundig installatiebedrijf in Bergen Noord-Holland (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde installatiepartners kunnen onder alle omstandigheden een gedegen klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien zijn ze te bereiken voor groot onderhoud en reparatie. In deze tabel vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Bergen Noord-Holland (gemeente Bergen Noord-Holland, provincie Noord-Holland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Uitgeest, Castricum, Heiloo, Alkmaar, Texel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Vind de beste monteurs uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis, winkel, kantoor, etc. Er zijn diverse soorten modellen die geschikt kunnen zijn. Hieronder bespreken we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Lees op deze website ook meer over: Wat is airco?.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de koeling van kleine plekken, vaak voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Je plaatst de unit zelfstandig. Evengoed is dit de meest goedkope oplossing. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsoverlast en het hoge stroomverbruik. Daarnaast moet er vaak een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Op die manier stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Bergen Noord-Holland: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Dit model bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De buitenste unit plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. De voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit model kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gekozen voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is ideaal voor het koelen van meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Bergen Noord-Holland: Vast element in de woning.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge koelcapaciteit.
 • Met weinig geluid de gehele woning koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Kies dan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De keuzes kan je in het volgende stukje bekijken. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco bestellen.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor thuis. Het wordt op de muur gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Simpel te plaatsen, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1325. Een goedkoop airco systeem in Bergen Noord-Holland.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het doet vaak denken aan een verwarming. Vaak wordt dit geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of thuiskantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht met als gevolg een beheersbare koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Compleet geïnstalleerd vanaf €1150.

Plafond airco
Ideaal voor grote kantoorpanden en winkels. Het is amper zichtbaar, extreem stil, het neemt geen ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Geïnstalleerd vanaf €1475.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Vaak gebruikt in sportscholen en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2024 inclusief monteren

De tarieven van een airco inclusief montage in Bergen Noord-Holland lopen zeer uiteen. De tarieven variëren per airconditioning product en per montagebedrijf (ook verhuur). Tevens is het koelvermogen essentieel. Als de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan wanneer je een mobiele aircooler aanschaft. In de onderstaande tabel check jij de geschatte kosten van vijf meest gekozen modellen incl. installatie bij een airco bedrijf in Bergen Noord-Holland. De getoonde kosten nemen de volgende zaken niet mee: onderhoud, schoonmaakkosten en elektriciteitskosten. Een voordeliger alternatief is huren.

KoelmethodeOmschrijvingPrijzen
Vaste airco (split)De oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1240 – €1985
Multi Split airco’sPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2200 – €2935
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1185 – €2245
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€415 – €805
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€195 – €665
Overzicht met de tarieven van airconditioning in Bergen Noord-Holland.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco?
De meeste modellen kennen 2 units: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airco kan men activeren a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Frisse lucht verbetert het comfort in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een warme woning in de vakantieperiode en wil je wat verkoeling? Laat dan snel zo’n airconditioner monteren door een erkende installateur in Bergen Noord-Holland. Het thuiswerken, slapen en recreëren is zo een stuk prettiger. Verder kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel gewoon. De bekende airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Het alternatief is een warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die altijd en overal op een efficiënte manier een huis kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De aanschafkosten komt tot stand a.d.h.v. vele posten. Om te beginnen het advies, de airco en de prijs van de montage. Daarbovenop komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Tenslotte zul je te maken krijgen met een hoger stroomverbruik met als bijgevolg een maandelijkse hogere energierekening. Houd rekening met een €95 tot €275 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per soort systeem en rendement / koelvermogen. De geavanceerde modellen gebruiken veel meer stroom in vergelijking met de kleine modellen. De nieuwste airco’s van a-merken als Mitsubishi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt zo’n 1,60 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Ons advies is om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Bergen Noord-Holland. Deze vakman is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Dan kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De expert kijkt o.a. naar compressor, koelvloeistof, expansieventiel, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie