Airco Installatie Egmond aan Zee

Zoek je extra verkoeling in je woning? Een goed werkende airco kopen in Egmond aan Zee resulteert in extra verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze pagina tref je praktische tips en info over de velerlei soorten toepassingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens verstrekken wij adres- en contactgegevens van geschikte monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen en buiten deel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste split-airco in een ruimte installeren regel je al vanaf €1.225,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Egmond aan Zee

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. In de zomer nemen de temperaturen toe en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een groeiend aantal mensen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Egmond aan Zee. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Egmond aan Zee voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze vergelijker bekijk je snel & eenvoudig deskundige vakmensen. Bekijk voor het beste advies eerst onze handige checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Check ook mobiele of vaste airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Achterhaald de soorten split systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-egmond-aan-zee-1931

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Ga je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een bekwaam installatiebedrijf in Egmond aan Zee (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame montagepartners kunnen onder alle omstandigheden een gedegen klimaatsysteem integreren. Voorts zorgen zij voor het benodigde onderhoud. In het onderstaande schema vind je showrooms en airco monteurs in Egmond aan Zee (gemeente Bergen Noord-Holland, provincie Noord-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Akersloot, Limmen, Groet, Schoorl, Bergen aan Zee.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Doe een aanvraag bij de goedkoopste vakmannen uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. We onderscheiden veel verschillende soorten systemen die mogelijk interessant zijn. Hieronder bespreken we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Je vindt op de site ook meer info over: Design airco’s.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van een beperkte ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft geen installateur te komen. Tevens is het een relatief goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: een hoog geluidsniveau en het hoge stroomverbruik. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Systeem is snel aangesloten, gelijk effect.
 • Mobiele airco Egmond aan Zee: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het apparaat kent twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. De buitenste unit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenunit kan je plaatsen waar je wil. De belangrijkste voordelen zijn een hoog rendement, een lage geluidsproductie in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit model kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is handig voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is een uitkomst voor de gehele woning. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Egmond aan Zee: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een hoog koelvermogen.
 • Met weinig geluid het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dezekan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Split Airco.

Wandairco
Een praktisch koel / klimaatsysteem voor in huis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Overal te monteren, past bijna in elke ruimte, relatief goedkoop en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral interessant voor slaap- en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren en winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Egmond aan Zee.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een klassieke verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een constante koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1275.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en horeca en retail. Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco & satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1325.

VRF airco’s
Is relevant voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Voorbeelden van toepassingen zijn sportscholen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco maart 2023 incl. plaatsing

De tarieven van een airco inclusief montage in Egmond aan Zee zijn nogal verschillend. De totale kosten verschillen per type airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen doorslaggevend. Als je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk duurder in verhouding tot gevallen waarbij je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de tabel hieronder lees je de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen incl. installatie bij een airco bedrijf in Egmond aan Zee. De getoonde tarieven zijn excl. jaarlijks onderhoud, reinigen en stroomverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

TypeBeschrijvingPrijzen
Single split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1150 – €2005
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2130 – €2980
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1135 – €2240
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €380 – €880
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €210 – €615
Tabel met de prijzen van airconditioning in Egmond aan Zee.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste apparaten kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Dit koelsysteem kun je aan en uitzetten aan de hand van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een extreme heet huis in de zomerse maanden en wil je wat verkoeling? Zet dan de volgende stap en laat een airco plaatsen door een STEK installateur in Egmond aan Zee. Slapen, wonen en werken is zo een stuk prettiger. Daarbij kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet uniek meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die altijd en overal op een efficiënte manier een woning kunnen koelen en verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. diverse bouwstenen. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de installatie. Ook belangrijk: de kosten van het onderhoud. In aanvulling daarop zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag met als gevolg een flink hogere stroomkosten. Houd rekening met een €90 tot €255 bij normaal gebruik.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van airconditioning verschilt per type installatie en de benodigde koelcapaciteit. De grotere installaties zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers als je het afzet tegen eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van veel verkochte merken als Daikin werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd plusminus 1,35 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Onze tip: kies ervoor om elke paar jaar een inspectie in te plannen via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Egmond aan Zee. De installateur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist controleert onder andere naar condensor, expansieventiel, verdamper, compressor.

Plaats een reactie