Airco Installatie Thorn

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Thorn biedt een prettig binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze pagina tref je nuttige tips en adviezen over de diverse soorten producten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Verder faciliteren we adressen van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen en buiten deel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airco in de woning installeren kan al vanaf €1.225,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Thorn

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers wordt het steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een groeiend aantal huizenbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Thorn. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Thorn voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze vergelijker tref je zonder gedoe de beste monteurs. Wij adviseren om te beginnen met onze handige checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Bekijk de verschillende soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-thorn-6017

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een ervaren installatiebedrijf in Thorn (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige installateurs mogen in alle ruimtes een effectief klimaatsysteem inregelen. Voorts staan ze open voor het onderhoud en afvullen. In het onderstaande overzicht vind jij showrooms en airco monteurs in Thorn (gemeente Maasgouw, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Neeritter, Ittervoort, Hunsel, Haler, Ell.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Doe een aanvraag bij de interessantste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in huis, of op je werk. We kennen meerdere producten die men kan installeren. Hierna kan je aan de slag met nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Goedkoopste airco.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Mede is het de meest voordelige keuze. De nadelen van monoblock: veel “lawaai” en het gebruikt relatief veel stroom. Verder moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Negatief effect: hierdoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Het is direct plug & play, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Thorn: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het apparaat bestaat uit 2 elementen: een buiten- en binnengedeelte. De buitenunit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het binnengedeelte kan overal worden opgehangen. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoog rendement, geen geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het energieverbruik is relatief laag. Het systeem kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is een uitkomst voor het hele huis. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Thorn: Vast element in de woning.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge koelcapaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De verschillende opties kan je hieronder vinden. Op de website tref je ook meer info over: Design airco’s.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapkamers en zolderruimtes maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Thorn.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt wel wat op een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en initieert een beheersbare gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1300.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabrieken / kantoren en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, fluisterstil, is eenvoudig te combineren en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote installaties toegepast). Wordt al geplaatst v.a. €1550.

VRF airco’s
Is een oplossing voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in kantoren en hotels.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. plaasen

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Thorn zijn nogal verschillend. De kosten kunnen afwijken per airconditioning product en per leverancier (ook verhuur). Bovendien is het gevraagde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. In de situatie waarbij je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit dan in het geval je een mobiele aircooler aanschaft. In het volgende schema verstrekken wij de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Thorn. Deze prijsindicaties houden geen rekening met het onderhoud, vacumeren / bijvullen en elektriciteitskosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

TypeBeschrijvingInvestering
Split-aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1245 – €1960
Vaste (Multi) Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2170 – €2980
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1165 – €2265
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €430 – €815
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€215 – €635
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Thorn.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste modellen bestaan uit twee delen: een binnen en buiten deel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airco kan je eenvoudig bedienen via een afstandsbediening of App.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een warme woning in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in die situatie een airco installeren door een professionele installateur in Thorn. Wonen, werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Daarnaast kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het de lucht.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig heel gewoon. De a-merk airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal op een duurzamere manier een appartement kunnen koelen of verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
Het prijskaartje bestaat uit verschillende bouwstenen. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de plaatsing. Als tweede heb je een onderhoudscontract. Daarbij noemen we nog meer elektriciteitsgebruik met als gevolg een hogere energierekening. Dit schatten we op plusminus €70 tot €300 op jaarbasis.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wijkt af per soort installatie en capaciteit / koelvermogen. De systemen voor grote ruimtes hebben meer stroom nodig in vergelijking met instap-modellen. De moderne airco’s van veel verkochte merken als De’Longhi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een gangbaar koelsysteem benodigd zo’n 1,60 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik ook zelf de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Wij adviseren om 1 of 2 jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Thorn. Deze specialist verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan heb je wellicht recht op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De specialist kijkt bijv. naar koelvloeistof, verdamper, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie