Airco Installatie Heesselt

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Heesselt kan enorm helpen voor een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Op deze pagina bieden wij waardevolle tips en info over de velerlei soorten modellen en bieden wij een handige keuzegids. Ook bieden wij contactgegevens van geschikte installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste airco in huis in plaatsen gebeurt al vanaf €1.325,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Heesselt

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Meer en meer Hollanders nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Heesselt. Slapen, wonen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Heesselt voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze website check jij probleemloos erkende vakmensen. We raden aan te starten met de vragen in de checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie ook vast of mobiele airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Achterhaald de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-heesselt-4063

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Airco laten installeren? Ga op zoek naar een bekwaam installatiebedrijf in Heesselt (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installatie experts kunnen in elk gebouw of woning een geschikt klimaatsysteem installeren. Voorts regelen ze vacumeren en onderhoud. In het onderstaande schema bekijk je showrooms en airco monteurs in Heesselt (gemeente West Betuwe, provincie Gelderland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Zennewijnen, Ophemert, Echteld, IJzendoorn, Ochten.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Vergelijk de interessantste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen thuis of op kantoor. Er zijn velerlei soorten apparaten die je kunt toepassen. Hieronder bieden wij praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op de website vind je ook meer info over: Ventilatiesystemen.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine ruimte, of als tijdelijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Verder is een kostentechnisch een interessante optie. De minpunten van monoblock zijn: het geluid en de toenemende energierekening. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Negatief effect: hierdoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Het is direct gebruiksklaar, profiteer direct.
 • Mobiele airco Heesselt: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze variant kent twee hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. De unit aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnenshuis kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijkste voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, slechts weinig lawaai in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De installatie verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gekozen voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is ideaal voor het koelen van meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Heesselt: Vast element in de woning.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een hoge capaciteit.
 • Geluidsarm het hele huis koel houden.

Soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De keuzes tref je hieronder. Bekijk ook meer over: Warmtepomp.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor thuis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Gemakkelijk te installeren, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral toegepast in slaapvertrekken en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Heesselt.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorpanden. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat resulteert in een prettige koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1025.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en hotels, restaurants & winkels. Grotendeels onzichtbaar, tochtloos, stil het neemt geen ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1525.

VRF airco’s
Is een oplossing voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn ziekenhuizen en scholen.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief installatie

De kosten van een airco inclusief montage in Heesselt zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen verschillen per soort airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen essentieel. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt liggen de kosten een stuk hoger dan als je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de tabel check je een prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen incl. installatie bij een airco bedrijf in Heesselt. Deze prijsindicaties houden geen rekening met jaarlijks onderhoud, vacumeren / bijvullen en energiekosten. Een voordeliger alternatief is huren.

ModelToelichtingPrijsindicatie
Split-aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1155 – €2000
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2125 – €2955
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1135 – €2230
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€380 – €900
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€245 – €600
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Heesselt.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco?
De meeste koelsystemen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Dit koelsysteem is gemakkelijk te bedienen door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Gekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Zit jij dus altijd in een warm huis in de zomerse maanden en wil je wat verkoeling? Laat in die situatie de airconditioner plaatsen door een erkende installateur in Heesselt. Wonen, (thuis)werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Verder kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment wat we steeds meer zien. De nieuwste airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die zo op een efficiënte manier een gebouw kunnen koelen en verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door velerlei bouwstenen. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de installatie. Vergeet niet het jaarlijkse onderhoud. In aanvulling daarop heb je te dealen met een stijgend energieverbruik wat zorgt voor een duurder energiecontract. Denk dan aan een €95 tot €250 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning wijkt af per type installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De modellen voor meerdere ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom vergeleken met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De beste airco’s van de bekende merken als Mitsubishi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een gemiddeld koelsysteem moet circa 1,55 KW elektriciteit per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik in huis onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Heesselt. Deze expert is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert kijkt naar onderdelen als expansieventiel, koelvloeistof, compressor, condensor.

Plaats een reactie