Airco Installatie Neeritter

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen van 2024? De juiste airco kopen in Neeritter biedt een prettig binnenklimaat in huis, of op je werk. Via onze adviseurs bekijk je vakkundige tips over de verscheidene soorten systemen en bieden wij een handige keuzegids. Ook faciliteren we de gegevens van erkende monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnendeel en een buitendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste split-airco in de woning plaatsen gebeurt al vanaf €1.350,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Neeritter

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Opvallend veel Hollanders besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Neeritter. Met airconditioning leven, werken en slapen levert je veel gemak op. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Neeritter voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Op deze pagina check jij zonder gedoe vakbekwame monteurs. Wij adviseren om te beginnen met de vragen in de checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Lees ook welk type airco kies ik?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Lees alles over de installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-neeritter-6015

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een airco laten installeren in huis? Kies dan een erkend installatiebedrijf in Neeritter (controleer certificaat F-gassen en STEK). De gespecialiseerde monteurs mogen in alle ruimtes een duurzaam klimaatsysteem maken. Verder zorgen zij voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de tabel zoek jij showrooms en airco monteurs in Neeritter (gemeente Leudal, provincie Limburg). Check ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Ittervoort, Hunsel, Haler, Ell, Kessel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Bekijk de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht thuis of op kantoor. We kennen allerlei modellen die men kan installeren. Hieronder vind je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op de website vind je ook meer info over: Airco Offerte.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het direct verkoeling biedt. Er is geen monteur benodigd. Tevens is dit het meest goedkope systeem. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidsoverlast en het hoge stroomverbruik. Bovendien is er een raam nodig waar de afvoerslang doorheen gaat. Zodoende wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Systeem is snel aangesloten, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Neeritter: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Dit model heeft 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De buitenunit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het gedeelte aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijkste voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, geen geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De installatie kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is handig voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Neeritter: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoge capaciteit.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Kies dan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De meest populaire opties kan je hieronder vinden. Op de website tref je ook meer info over: Kleinste airco’s.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Bevestig de unit hoog aan de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Simpel te plaatsen, past bijna in elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar ook een optie voor kantoren of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1350. Een goedkoop airco systeem in Neeritter.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt in de basis erg op een normale verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat zorgt voor een aangename gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1300.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfsruimtes en winkels. Bijna niet zichtbaar, tochtloos, stil is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1525.

VRF airco’s
Geschikt voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Vaak gebruikt in winkels en hotels.

Goedkoopste airco juni 2024 inclusief monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Neeritter variëren enorm. De tarieven verschillen per model airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Tevens is het gevraagde koelvermogen prijsbepalend. Op het moment dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk duurder dan wanneer je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de onderstaande tabel lees je een prijsaanduiding voor 5 vaak gekozen systemen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Neeritter. De prijzen nemen de volgende zaken niet mee: jaarlijks onderhoud, navullen en energiekosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SysteemBeschrijvingKosten
Split-systeemVast model met binnen- en buitengedeelte.€1195 – €1950
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2135 – €2935
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1155 – €2205
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€390 – €885
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €220 – €650
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Neeritter.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s bestaan uit 2 delen: een binnen- en buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem is gemakkelijk te bedienen door middel van een afstandsbediening of App.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Zit jij dus altijd in een hete woning in juni tot september en wil je wat verkoeling? Neem dan snel contact op en laat de airco installeren door een betrouwbare installateur in Neeritter. Wonen, slapen en werken kan dan zonder problemen. Tevens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen eigenlijk de standaard. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die elke dag van het jaar op een energiezuinige manier een appartement kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De totale prijs komt tot stand a.d.h.v. vele bouwstenen. Uiteraard het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de installatie. Vergeet niet een onderhoudscontract. Als laatste heb je te dealen met een grotere stroomvraag met als gevolg een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op €75 tot €260 bij normaal gebruik.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van een airco is anders per type opstelling en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De geavanceerde modellen verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met instap-modellen. De innovatieve airco’s van marktleiders als De’Longhi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een gangbaar koelsysteem benodigd ongeveer 1,55 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het algemeen advies is om een jaarlijkse onderhoud te laten uitvoeren bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Neeritter. De installateur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zodoende blijf je recht houden op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De expert kijkt o.a. naar compressor, koelvloeistof, condensor, verdamper.

Plaats een reactie