Airco Installatie Sint-Truiden

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een goed werkende airco kopen in Sint-Truiden draagt bij aan een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Op dit portaal faciliteren we waardevolle informatie over de verscheidene type modellen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Eveneens bieden wij de gegevens van – in de omgeving werkzame – installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn voordelig maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit twee units: Een buiten- en binnengedeelte. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast model in de woning plaatsen regel je al vanaf €1.375,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Sint-Truiden

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groot aantal consumenten nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Sint-Truiden. Wonen, slapen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. En het werkt veel beter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Sint-Truiden voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker vind je probleemloos lokale installatiebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even onze handige checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie ook mobiele of vaste airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Ontdek de soorten split systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-sint-truiden-3800

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit doen door een professioneel installatiebedrijf in Sint-Truiden (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De deskundige montage experts mogen in alle ruimtes een duurzaam klimaatsysteem samenstellen. Daarnaast dragen ze zorg voor het benodigde onderhoud. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind jij showrooms en airco monteurs in Sint-Truiden (gemeente Sint-Truiden, provincie Limburg). Check ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Voeren, Riemst, Bilzen, Hoeselt, Kortessem.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Offertes van de beste monteurs uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur thuis of op kantoor. Je hebt de keuze uit diverse soorten units die geschikt kunnen zijn. Bijgaand lees je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op onze website lees je ook meer over: Verplaatsbare airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het is populair omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evengoed is dit het meest goedkope systeem. De nadelen van monoblock: veel “lawaai” en het hoge energieverbruik. Bovendien heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang doorheen gaat. Als bijgevolg stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Sint-Truiden: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze variant bestaat uit 2 delen: een buiten- en binnenunit. De unit buiten de woning wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. De belangrijkste voordelen zijn een hoge capaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit apparaat kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor het hele huis. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

 • Split airco Sint-Truiden: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoog koelvermogen.
 • Fluisterstil diverse ruimtes verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties kan je hieronder vinden. Of bekijk meer informatie over: Klimaatbeheersing.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Simpel te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, laag geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral toegepast in de zolder of slaapkamer maar ook een optie voor kantoren of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Sint-Truiden.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het doet vaak denken aan radiatorverwarming. Perfect voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en activeert een constante koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Te installeren vanaf €1275.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, extreem stil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1575.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Wordt vaak toegepast in sportscholen en datacentra.

Goedkoopste airco juni 2023 met plaatsing

De prijzen van een airco inclusief montage in Sint-Truiden zijn heel divers. De kosten zijn weer anders per model airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is het maximale koelvermogen bepalend voor de prijs. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit dan als je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In het bijgaande overzicht tref jij de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Sint-Truiden. Deze kostenindicaties nemen de volgende zaken niet mee: het onderhoud, vacumeren / bijvullen en energiekosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

KoelmethodeToelichtingPrijsindicatie
Split-aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1210 – €2050
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2125 – €2955
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1180 – €2205
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€380 – €815
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €195 – €700
Overzicht met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Sint-Truiden.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco?
De meeste apparaten in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airconditioner kun je aan en uitzetten a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Zit jij dus altijd in een hete woning in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat een airconditioner monteren door een betrouwbare installateur in Sint-Truiden. Het thuiswerken, slapen en recreëren wordt een stuk aangenamer. Bovendien kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig heel normaal. De populaire airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn handige installaties die zo met minimaal elektriciteitsgebruik een gebouw kunnen verwarmen & koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De prijs bestaat uit meerdere onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de plaatsingskosten. Daarnaast het benodigde onderhoud. Tevens heb je te dealen met een toenemend stroomverbruik met als bijgevolg een iets hogere energienota. Houd rekening met een €95 tot €310 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco wisselt per soort systeem en rendement / koelvermogen. De grotere installaties zijn veel meer stroomvreters als je het afzet tegen eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van kwaliteitsmerken als Toshiba hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een basis koelsysteem benodigd rond de 1,55 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik thuis airco onderhoud uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om 2-jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Sint-Truiden. Deze vakman verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet blijf je recht houden op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar verdamper, compressor, expansieventiel, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie