Airco Installatie Voeren

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Voeren kan enorm helpen voor extra verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze airco-vergelijker lees je bruikbare tips en adviezen over de diverse soorten oplossingen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Verder bieden wij gegevens van – in de omgeving werkzame – montagebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Er zijn 2 opties: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en buitengedeelte. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast systeem in een ruimte plaatsen regel je al vanaf €1.200,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Voeren

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een groot aantal woningbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Voeren. Met airconditioning leven, werken en slapen levert je veel gemak op. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Voeren voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl check jij binnen no-time populaire monteurs. Bekijk voor het beste advies eerst de checklist hieronder.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Lees alles over de type installaties.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-voeren-3790

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Klimatisatiesysteem laten installeren? Ga op zoek naar een erkend installatiebedrijf in Voeren (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze vakkundige installatiepartners kunnen in elk gebouw of woning een milieuvriendelijk klimaatsysteem inregelen. Tevens zorgen zij voor vacumeren, onderhoud en vullen. Hieronder in de tabel vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Voeren (gemeente Voeren, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Riemst, Bilzen, Hoeselt, Kortessem, Herstappe.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
VosklimaMergelstraat 13770Zichen-Zussen-Bolder
Lucky CoolMaastrichterstraat 233770Herderen
Clc – EcoBilzersteenweg 43/43770Riemst
Contactgegevens van airco montagebedrijven Voeren vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Doe een aanvraag bij de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een woning of kantoorpand. Je hebt de keuze uit velerlei soorten uitvoeringen die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hieronder tref je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco opties.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine ruimte, of op de persoon gericht. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Eveneens is dit het meest goedkope systeem. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidsoverlast en de toenemende energierekening. Bovendien moet je een raam open laten waar de afvoerslang uit kan hangen. Hierdoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Voeren: Eenvoudig te verrijden.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Dit model bestaat uit 2 elementen: een buiten- en binnengedeelte. De unit buiten de woning wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnen in de woning kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De meest genoemde voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit model kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is een uitkomst voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Voeren: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Duurzaam, energiezuinig en een uitstekend koelvermogen.
 • Fluisterstil het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit assortiment tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Luchtbehandeling.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, is een aantrekkelijke investering en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook interessant voor kantoren en de retail. Verkrijgbaar vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Voeren.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de grond. Het doet vaak denken aan een radiator. Wordt vaak geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinere kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven met als gevolg een constante gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1375.

Plafond airco
Ideaal voor grote kantoorpanden en horeca en retail. Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, is eenvoudig te combineren en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1500.

VRF airco’s
Geschikt voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Vaak gebruikt in sportscholen en restaurants.

Goedkoopste airco mei 2022 inclusief plaatsen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Voeren liggen nogal uiteen. De aanschafprijzen fluctueren sterk per model airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Tevens is het noodzakelijke koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Mocht het zo zijn dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes liggen de kosten een stuk hoger dan als je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In de tabel vind jij een actuele prijsschatting van vijf meest gekozen modellen incl. montage bij een airco bedrijf in Voeren. De getoonde kosten zijn zonder periodiek onderhoud, reinigingskosten en energiekosten. Eventueel kan je ook huren.

SoortOmschrijvingKosten
Split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1175 – €2000
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2195 – €2980
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1145 – €2280
Mobiele airco’sEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €385 – €840
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€200 – €690
Tabel met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Voeren.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airco is aan te zetten a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een warm appartement in de zomermaanden en wil je wat verkoeling? Wacht dan niet langer en laat de airconditioner plaatsen door een goede installateur in Voeren. Wonen, slapen en werken kan dan stukken comfortabeler. Daarnaast kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel normaal. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een energiezuinige manier een gebouw kunnen verwarmen of koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De prijs wordt bepaald door vele posten. Je begint met het advies, de airco en de kosten van de plaatsing. Ook belangrijk: het jaarlijkse onderhoud. Daarnaast zul je te maken krijgen met een toenemend stroomverbruik en dus een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Deze extra kosten begroten we op een €85 tot €255 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning wisselt per type systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele modellen gebruiken veel meer stroom dan eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van populaire merken als Toshiba zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan oude systemen. Een gemiddeld koelsysteem gebruikt rond de 1,50 KW stroom per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Voeren. Deze monteur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Wanneer je hiervoor kiest heb je wellicht recht op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De monteur controleert onder andere naar koelvloeistof, condensor, verdamper, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie