Airco Installatie Moelingen

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Moelingen levert een aangenaam binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Via onze adviseurs check je uitgebreide informatie over de verscheidene type toepassingen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Eveneens faciliteren we adressen van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en een binnendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste split-airco in een appartement installeren is al mogelijk vanaf €1.300,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Moelingen

Het Belgische klimaat wordt anders. Zomers wordt het steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groot aantal mensen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Moelingen. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Moelingen voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker vind je snel deskundige vakmensen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de bijgaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Achterhaald de type installaties.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-moelingen-3790

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Ga altijd in zee met een gecertificeerd installatiebedrijf in Moelingen (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze professionele monteurs kunnen in elke woning / kantoor het juiste klimaatsysteem installeren. Tevens zorgen zij voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Moelingen (gemeente Voeren, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Zichen-Zussen-Bolder, Vroenhoven, Vlijtingen, Val-Meer, Millen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Vergelijk de aantrekkelijkste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis, winkel, kantoor, etc. We onderscheiden allerlei systemen die je kunt kiezen. Hieronder kan je aan de slag met kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op onze website lees je ook meer over: Zuinigste airco.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat je het meteen kunt inzetten. Er is geen monteur benodigd. Evenzeer is het een betaalbare optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het gebruikt relatief veel stroom. Tevens moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Negatief effect: hierdoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Het is direct plug & play, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Moelingen: Eenvoudig te verrijden.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Dit model kent 2 componenten: een binnen- en buitengedeelte. De buitenste unit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het binnengedeelte wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De meest genoemde voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, geen geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een laag energieverbruik. Dit product dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Moelingen: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluid het hele huis koel houden.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dezekan je in het volgende stukje bekijken. Of klik door voor meer informatie over: Beste plek voor een airco.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Eenvoudig te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoorgebouwen of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Moelingen.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een klassieke verwarming radiator. Ideaal voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat leidt tot een prettige koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1350.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Het is amper zichtbaar, tochtloos, stil het neemt geen ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1300.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoorruimtes en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Moelingen laten een grote variatie zien. De onkosten fluctueren sterk per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is de capaciteit / koelvermogen bepalend voor de prijs. Wanneer je de hele woning wilt koelen is dat een stuk duurder dan wanneer je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In onderstaand overzicht verstrekken wij een prijsaanduiding voor 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Moelingen. De kosten zijn exclusief onderhoudsinterval, navullen en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

ModelOmschrijvingPrijzen
Split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1190 – €1975
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2145 – €2975
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1105 – €2265
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €400 – €885
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€160 – €625
Tabel met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Moelingen.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco?
De meeste apparaten in Vlaanderen kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco kan je eenvoudig bedienen via de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Gekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een heet huis in de zomermaanden en zou je dit willen koelen? Neem dan snel contact op en laat zo’n airconditioner installeren door een betrouwbare installateur in Moelingen. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan zonder problemen. Daarbij kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren eigenlijk de standaard. De bekende airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn krachtigere modellen die het hele jaar door op een energiezuinige manier een ruimte kunnen koelen of verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
Het prijskaartje wordt bepaald door meerdere bouwstenen. Als eerste heb je natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de installatiekosten. Verder heb je te maken met een onderhoudscontract. Daarbij heb je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik met als gevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Dit schatten we op om en nabij de €90 tot €260 per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per type systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De grotere installaties zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met instap-modellen. De slimme airco’s van marktleiders als Carrier zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan oude systemen. Een gemiddeld koelsysteem moet plusminus 1,50 KW elektriciteit per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het landelijk advies is om eens per 2 jaar het systeem te laten inspecteren door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Moelingen. Deze vakman is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Als je dat doet kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De vakman kijkt bijv. naar expansieventiel, condensor, compressor, verdamper.

Plaats een reactie